REAKCIJE NAKON PORAZA OD RUSIJE

Riječ igračica: Nastavak hrabri, 1. poluvrijeme bez energije

„Počele smo meč jako pasivno, bez energije, nismo stvarale šanse, ali smo krajem prvog i tokom cijelog 2. poluvremena igrale mnogo bolje. Ovo nam je lekcija, sigurno ćemo znati kako sa njima ubuduće”, istakla je Ema Ramusović

13653 pregleda 7 komentar(a)
Foto: IHF
Foto: IHF

Đurđina Malović je počela meč sa Rusijom, imala veliku minutažu i upisala po tri gola i asistencije.

Dala je prvi gol na utakmici za Crnu Goru i pokazala da bi u budućnosti mogla da bude jako oružje nacionalnog tima, kada se uigra sa ostatkom ekipe.

„Pokazale smo da imamo i šuteve sa devet metara, da u budućnosti možemo da računamo na to. Zadovoljna sam što sam dobila više prostora na ovoj utakmici, ali smo i izgubile. Čak i za mene koja nisam bila puno na terenu, bilo je i fizički i psihički teško spremanje utakmica, ovaj cijeli sistem takmičenja, a posebno na djevojkama koje mnogo više igraju je vidnije da su bile umornije nego na prethodnim utakmicama”, rekla je 25-godišnja Nikšićanka.

Malovićeva je prošle sezone igrala za poljski MKS Lublin i dobro poznaje posljednjeg rivala „lavica” na Svjetskom prvenstvu.

„Poljska je kvalitetna selekcija, ali su sve ekipe umorne i iscprljene. Svaka od nas mora da izvuče maksimum, da završimo prvenstvo na pravi način”.

Ema Ramusović je bila razočarana zbog poraza, ali je vidjela i dobre stvari u izdanju u drugom dijelu meča.

„Počele smo meč jako pasivno, bez energije, nismo stvarale šanse, ali smo krajem prvog i tokom cijelog 2. poluvremena igrale mnogo bolje. Odbrana je na trenutke bila jako dobra. Krivo mi je zbog poraza, ali smo bile svjesne s kim igramo. Morale smo da damo maksimum, to nije bio slučaj. Ruskinje su jako dobre na svim pozicijama, teško ih je čuvati. Ovo nam je lekcija, sigurno ćemo znati kako sa njima ubuduće”, istakla je pivotkinja iz Berana.

Ivona Pavićević je dobila šansu u finišu i jednom pogodila mrežu Rusije.

„U 2. poluvremenu smo igrale bolje, imale veću energiju, a šteta je što nismo počele kako zamišljale. Meni ove utakmice mnogo znače za dalju karijeru, nadam se da ću biti sve bolja i bolja. Čeka nas još Poljska, naravno da ćemo dati sve od sebe, pripremiti se i odigrati najbolje što možemo. Nadam se da ćemo na oproštaju slaviti”, istakla je još jedna igračica iz sjajne generacije 1996.