"Lavovi" na okupu, otpao Lipovina: Testovi sa Kosovom i Kuvajtom

Na spisku selektora Roganovića za predstojeće prijateljske utakmice nalazi se 25 igrača

6329 pregleda 10 komentar(a)
Foto: RSCG
Foto: RSCG

Rukometna reprezentacija Crne Gore okupiće se u ponedjeljak u Podgorici, gdje će tokom naredne sedmice odigrati prijateljske utakmice protiv Kuvajta i Kosova.

Biće to prilika da selektor Zoran Roganović na djelu vidi igrače koji konkurišu za mjesto u timu na Evropskom prvenstvu koje se održava u januaru, ali i momke koji su na širem spisku i na koje stručni štab računa za buduće akcije.

Na spisku selektora Roganovića za predstojeće prijateljske utakmice nalazi se 25 igrača.

Među kandidatima nije desni bek Vladan Lipovina, koji nije u planovima selektora zbog nesuglasica nastalih po završetku prethodnih kvalifikacija i mečeva sa Kosovom u Prištini, te Švedskom i Rumunijom u Podgorici.

Lipovina nije bio zadovoljan statusom u reprezentaciji, zbog čega je ušao u sukob sa Roganovićem i zatvorio vrata nacionalnog tima.

"Pripremljen je kombinovani sastav igrača koji su završili obaveze u klubovima. Na njemu su igrači koji su dali veliki doprinos tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i oni će raditi u specijalnom režimu treninga. Tu su i igrači koji do sada nisu bili u A timu ili u dužem vremenskom periodu nisu bili dio akcija, zbog nemogućnosti da se usljed pandemije koronavirusa, okupimo u širem sastavu i učestvujemo na turnirima sa B timom ili mladom reprezentacijom. Oni će tokom naredne sedmice dobiti priliku da se dokažu stručnom štabu i uvjere nas koliko su napredovali", kazao je Roganović, uz zahvalnost RSCG na prilici da se prvi put pozove ovoliko igrača za neku akciju.

spisak
foto: RSCG

"Uvjeren sam da ćemo imati odlične uslove za rad i da ćemo predstojeću sedmicu iskoristiti na najbolji način", naglasio je.

Pripreme za učešće na Evropskom prvenstvu, na kojem će u grupi A igrati u Debrecinu protiv Danske, Slovenije i Sjeverne Makedonije, „lavovi“ počinju 2. januara.

Od 7. do 9. januara očekuje ih učešće na turniru u Švajcarskoj, na kojem će osim domaćina, odmjeriti snage protiv Ukrajine i Portugala.

Prvi meč na Euru, odigraće 13. januara protiv Danske, dva dana kasnije očekuje ih okršaj protiv Sjeverne Makedonije, dok je za 17. januar zakazan duel protiv Slovenije.

"Od 2. januara bićemo u kompletnom sastavu, nakon što preostali reprezentativci završe svoje klupske obaveze. Na tom okupljanju računamo na 16 igrača koji će predstavljati Crnu Goru na šampionatu Starog kontinenta", zaključio je Roganović.

RASPORED MEČEVA U DVORANI VERDE:

Srijeda, 22.12.

Crna Gora - Kuvajt (18 h)

Petak,24.12.

Crna Gora - Kuvajt (18 h)

Nedjelja, 26.12

Crna Gora - Kosovo (17 h)

Bonus video: