Okupili se "lavovi", Roganović: Puno očekujem od Evropskog prvenstva

Crnogorski rukometaši će tokom ove sedmice odigrati prijateljske utakmice sa Kuvajtom i Kosovom, dok ih početkom januara, prije Eura, očekuje turnir u Švajcarskoj

10379 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Muška seniorska rukometna reprezentacija Crne Gore okupila se u večeras u Podgorici, gdje će ove sedmice odigrati prijateljske utakmice protiv Kuvajta i Kosova.

Na spisku selektora, Zorana Roganovića nalazi se 25 igrača, pa je to prilika da selektor na djelu vidi igrače, koji konkurišu za mjesto u nacionalnoj selekciji.

"Očekuje nas jedno od najobimnijih okupljanja reprezentacije u posljednje vrijeme, jer imamo veliki broj igrača, koje u proteklom periodu nijesmo uspjeli da testiramo. Puno očekujem od Evropskog prvenstva, da napravimo korak više, jer bi to značilo da napredujemo, kao što meni izgleda nakon turnira u Tunisu i kvalifikacija u kojima smo izborili odlazak na Evropsko prvenstvo. Tako da ćemo ovog puta izmiksovati - i pripremati se za Evropsko prvenstvo i gledati da proširimo roster, da pronađemo nekog od mlađih igrača, koji do sada nijesu imali šansu da nastupaju u državnom dresu.

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore
foto: Stefan Ivanović/RSCG

"Lavovi" početkom godine putuju u Švajcarsku, gdje će učestvovati na pripremnom turniru. Naporan ritam, ali to ekipu očekuje i u Mađarskoj.

"U Švajcarskoj 7, 8. i 9. igramo protiv tri dobre reprezentacije - domaćina, Ukrajine i Portugala. Mislim da sa ovom promjenom sistema naše igre, pogotovo u napadu, možemo da budemo konkurentni svima, da trčimo sa svima, jer je to ono što je moderan rukomet. Nadamo se da ćemo moći da izdržimo čak i nastavak prvenstva, jer od početka igramo sa najmanje 13 igrača. Tako ćemo nastaviti. Iako pričamo puno o tim utakmicama u grupi, ja sam pozitivan i planiram dugoročno. Tako da mislim da ćemo imati snage i za turnir u Švajcarskoj i za ono što nas očekuje na Evropskom prvenstvu.

Crna Gora na Evropskom prvenstvu igra u grupi A igra, u Debrecinu, protiv Danske, Slovenije i Sjeverne Makedonije.

Prvi meč na Euru, odigraće 13. januara protiv Danske, dva dana kasnije očekuje ih okršaj protiv Sjeverne Makedonije, dok je za 17. januar zakazan duel protiv Slovenije.

Bonus video: