"Lavovi" bolji od Kuvajta u prvom testu pred EURO, Roganović: Svaka pobjeda je važna

Crna Gora i Kuvajt novi međusobni duel odigraće u petak u 19 sati u dvorani „Verde“

4142 pregleda 3 komentar(a)
Branko Vujović, Foto: Bert Berišaj/RSCG
Branko Vujović, Foto: Bert Berišaj/RSCG

Rukometna reprezentacija Crne Gore ostvarili je pobjedu u prvom od tri prijateljske utakmice koje će odigrati ove sedmice u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo u januaru.

Izabranici selektora Zorana Roganovića savladali su Kuvajt 29:27 (13:14).

Duel koji je bio izjednačen u prvom poluvremenu tokom kojeg nijedan tim nije imao prednost veću od jednog gola, "lavovi" su prelomili sredinom drugog poluvremena i zasluženo došli do pobjede.

Branko Vujović i Mirko Radović bili su najefikasniji sa po pet golova, dok su Filip Vujović, Stevan Vujović i Vasko Ševaljević postigli po tri.

Dva puta u strijelce su se upsiali Balša Čejović, Nemanja Grbović, Vuk Lazović i Božidar Simić, a mrežu Kuvajta po jednom su zatresli Jovan Abramović i Božo Anđelić.

"Rezultat nije bio u prvom planu, ali svaka pobjeda raduje i daje samopouzdanje momcima, posebno mlađim. Jako me raduje njihov doprinos u današnjem meču. Nastavljamo da radimo, imamo još dvije utakmice da pokušamo da sklopimo mozaik i napredujemo", rekao je selektor Roganović.

Problem za stručni štab mogla bi da predstavlja povreda potkoljenice koju je krilo Filip Vujović doživio početkom drugog poluvremena.

Krilo španske Nave će zbog udarca morati da pauzira između sedam i 10 dana, ali će biti u konkurenciji za šampionat Starog kontinenta.

"Jako nam teško pada kad god se neko od momaka povrijedi, nadamo se da nije ozbiljnije prirode", rekao je Roganović.

Crna Gora i Kuvajt novi međusobni duel odigraće u petak u 19 sati u dvorani „Verde“.

Bonus video: