Mrvaljević: Čestitke momcima, odigrali su takmičarski i disciplinovano svih 60 minuta

„Imamo mnogo problema - Božović ima rupturu primicača, Čepić je večeras izvrnuo zglob, a Simoviću je inficirana ranica na stopalu i praktično neće biti sa nama do 2. januara. Predstoji nam da saniramo sve to i da se nadamo da će, kada se svi okupimo, krenuti sve u željenom pravcu”, naglasio je Draško Mrvaljević

7974 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Drugi put za 48 sati, rukometaši Crne Gore su savladali Kuvajt.

Ovog puta je bilo mnogo lakše i ubjedljivije nego u srijedu - 28:17.

„Početak je, tek druga utakmica, ali moram da čestitam momcima, jer su odigrali takmičarski, disciplinovano svih 60 minuta, što je u ovoj fazi priprema za pohvalu. Čestitke i za nekoliko debitanata, momaka koji imaju 18-19 godina, stvarno su odradili odličan posao. Nadam se samo da će povrede da se saniraju do Zoranovog povratka i da ćemo od 2. januara biti kompletni”, istakao je direktor reprezentacije Draško Mrvaljević, koji je vodio tim u odsustsvu selektora Zorana Roganovića.

Zbog povreda nisu nastupili Miloš Božović, Nebojša Simović i Filip Vujović, a zbog problema sa skočnim zglobom je i Radojica Čepić ranije završio meč.

„Imamo mnogo problema - Božović ima rupturu primicača, Čepić je večeras izvrnuo zglob, a Simoviću je inficirana ranica na stopalu i praktično neće biti sa nama do 2. januara. Predstoji nam da saniramo sve to i da se nadamo da će, kada se svi okupimo, krenuti sve u željenom pravcu”, naglasio je Mrvaljević.

Luka Vukićević, koji ove sezone igra sjajno za austrijski Bregenc, dao je dva gola na debiju.

„Od početka smo dokazali da smo bolji, iako nam fali dosta igrača. Sve ide kako bi trebalo, podižemo formu i idemo ka tome da ispunimo cilj koji smo zacrtali pred Evropsko prvenstvo. Čeka nas još utakmica sa Kosovom, koja je bitna. Želimo još jednu pobjedu”, poručio je mladi desni bek sa Cetinja.

Odličan je bio golman Nikola Matović, koji je zaustavio osam šuteva i tri sedmerca.

„Kuvajćani su nam bili nepoznanica na prvoj utakmici, ali sada smo znali šta rade u odbrani, kako se kreću u napadu. Moje dobro izdanje je došlo zbog jake odbrane. Sve je dobro funkcionisalo, o čemu govori i mali broj primljenih golova”, rekao je Matović.

Bonus video: