EHF predstavio Crnu Goru: Dobra odbrambena linija i efikasan napad, sanjaju makar jednu pobjedu u grupi

Evropsko prvenstvo počinje 13. januara, Crna Gora u grupi A sa Danskom, Slovenijom i Sjevernom Makedonijom

16061 pregleda 3 komentar(a)
Rukometaši Crne Gore, Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Rukometaši Crne Gore, Foto: Stefan Ivanović/RSCG

U Mađarskoj i Slovačkoj od 13. do 30. januara biće održano 15. Evropsko prvenstvo za rukometaše. Reprezentacija Crne Gore po šesti put će učestvovati na kontinetalnoj smotri, a utakmice grupne faze igraće u Debrecinu.

"Lavovi" su u grupi A sa Danskom, Slovenijom i Sjevernom Makedonijom, a Evropska rukometna federacija (EHF) uoči početka šampionata predstavila je selekciju Zorana Roganovića.

EHF ističe da Crna Gora sanja drugu pobjedu na šampionatima Evrope, nakon premijernog trijumfa (22:21) nad Srbijom 2020.

"Crna Gora se nada barem jednoj pobjedi na Evropskom prvenstvu. Danska je favorit grupe, a Crna Gora, Slovenija i Sjeverna Makedonija mogu odigrati uzbudljive utakmice. Sve tri selekcije vjeruju da mogu da ostvare makar jednu pobjedu", piše EHF.

EHF ističe da je najveća snaga naše selekcije dobra odbrambena linija, te efikasan napad.

"Crna Gora može da se pohvali dobrom odbrambenom linijom, sa Nebojšom Simićem na golu, te efikasnim napadom. Tu su igrači poput Branka Vujovića, Vaska Ševaljevića i Miloša Božovića. Kada dodate selektora, Zorana Roganovića i njegov rukomet pod uticajem skandinavske škole, dobićete selekciju sa većim samopouzdanjem nego što je bio slučaj ranije. Njihova najveća snaga su timski duh i vjera", piše EHF.

EHF izdvaja i izjavu selektora Roganovića.

"Imam velika očekivanja od prvenstva. Želim da odemo korak dalje, jer bi to bio jasan znak da smo napredovali. U timu želim da imam mlađe igrače, koji još nisu imali priliku da igraju za svoju zemlju", kazao je Roganović.

Evropska rukometna federacija piše da je u ovom timu teško odabrati jednog igrača, koji će biti glavna uzdanica na šampionatu.

"Uprkos moćnim napadačima i jakim defanzivcima, nema dobre ekipe bez dobrog golmana. Crna Gora ima iskusnog Nebojšu Simića, koji bi mogao da napravi razliku".

"Lavovi", nastavlja EHF, imaju dobre, iskusne pojedince. Selekcija je kvalitet dokazala u kvalifikacijama, gdje je zauzela drugo mjesto, iza Švedske.

"Žele da napreduju, zaslužili su napredak i ne treba ih uzimati zdravo za gotovo. Vjeruju da je druga runda realnost", piše EHF.

Bonus video: