Rukometne muke u Srbiji - zaražena četiri člana stručnog štaba i dva igrača

Pozitivni golman Vladimir Cupara, krilo Bogdan Radivojević, kao i četiri člana stručnog štaba - selektor Toni Đerona, trener golmana Dimitrije Pejanović, fizioterapeut Petar Radulović i šef delegacije Milorad Krivokapić

4821 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Rss.org.rs
Foto: Rss.org.rs

Počela su obavezna testiranja pred Evropsko prvenstvo za rukometaše i, kao što se očekivalo, krenuli su i problemi.

Omikron soj koronavirus, koji hara Starim kontinentom, „zakačio” je reprezentaciju Srbije, a RSS je objavio da su šestorica zaražena.

U pitanju su četiri člana stručnog štaba i dvojica igrača, a moguće je da će još neko biti pozitivan.

„Na redovnom testiranju rukometne reprezentacije Srbije, koja se nalazi na završnim pripremama za Evropsko prvenstvo, otkriveno je šest pozitivnih nalaza na virus korona među rukometašima i članovima stručnog štaba. Reprezentativci Vladimir Cupara i Bogdan Radivojević, kao i četiri člana stručnog štaba - selektor Toni Đerona, trener golmana Dimitrije Pejanović, fizioterapeut Petar Radulović i šef delegacije Milorad Krivokapić su u dobrom opštem stanju i sa blagim simptomima virusa”, navedeno je u saopštenju RSS.

Zbog toga su odložene dvije kontrolne utakmice „orlova”, koji će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi C sa Francuskom, Hrvatskom i Ukrajinom.

„Dvije kontrolne utakmice naše selekcije uoči Evropskog prvenstva, koje su planirane za 7. i 9. januar 2022. godine sa reprezentacijom Njemačke, otkazuju se radi preduzimanja dodatnih mejra i smanjivanja potencijalnog rizika od novog zaražavanja”, istakli su iz RSS.

Prije nekoliko dana je zbog povrede definitivno otpao najbolji igrač Srbije, Petar Nenadić.

Bonus video: