Koronavirus i među hrvatskim rukometašima, Makedonci negativni

U hrvatskoj reprezentaciji pozitivni su Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić

2140 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Hrvatski rukometaši Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić pozitivni su na koronavirus, objavio je danas Hrvatski rukometni savez.

Iako se pripreme hrvatske muške seniorske reprezentacije za Evropsko prvenstvo odvijaju uz najstrože epidemiološke mjere, koronavirus se, poput mnogih drugih reprezentacija i klubova, probio i do hrvatskih redova.

Jutrošnji PCR testovi koji su dio obveze prema Evropskoj rukometnoj federaciji prije dolaska na takmičenje, otkrili su da su dvojica hrvatskih rukometaša pozitivni, a to su najveće zvijezde Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić.

Oni se osjećaju dobro i imaju blaže simptome, a u skladu sa propisanim protokolm stavljeni su u izolaciju.

Svi ostali igrači i članovi stručnog štaba negativni su i nastavljaju s redovnim treninzima, a 5. januara, svi će ponovno imati PCR testiranje.

Euro počinje 13. januara, Hrvatska će se takmičiti u grupi sa selekcijama Srbije i Francuske.

Svi rukometaši Sjeverne Makedonije bili su negativni na kovid na današnjem testiranju objavili su lokalni mediji.

Makedonska reprezezentacija večeras u Skoplju igra drugi kontrolni meč sa Izraelom.

Protokol EHF za učešće na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj predviđa kovid testiranja reprezentacija 4. 7. i 10. januara, a planirano je da makedonska rukometna reprezentacija iz Skoplja za Debrecin otputuje 11. januara.

Rukometna federacija Makedonije (RFM) je prethodno, 2. januara, saopštila da su svi rukometaši u reprezentaciji imunizovani protiv kovida-19, da su na početku priprema urađeni preventivni testovi i da su bili negativni.

Sjeverna Makedonija će prvi meč na Euru 2022 igrati 13. januara protv Slovenije, nakon čega slijede utakmice protiv Crne Gore i Danske.

Bonus video: