Roganović pozitivan, "lavovi" bez selektora na EP?

Veliko pitanje je da li će se selektor oporaviti na vrijeme. Ako ne bude mogao da otputuje, mijenjao bi ga njegov prvi saradnik i nekadašnji saigrač iz reprezentacije, direktor nacionalnog tima Draško Mrvaljević

24874 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Filip Roganović
Foto: Filip Roganović

Do odlaska na Evropsko prvenstvo ostala su svega tri dana, do prve utakmice sa dvostrukim uzastopnim prvakom svijeta Danskom pet, ali niko u taboru rukometne reprezentacije Crne Gore ne može ni da nasluti ko će otputovati u Debrecin.

Na jučerašnjem obaveznom testiranju pozitivni na koronavirus bili su Zoran Roganović, još jedan član stručnog štaba, kao i šestorica igrača, od kojih su četvorica “pala” i na prethodnim testovima. Novo uzorkovanje, koje je naložio EHF, zakazano je za ponedjeljak i ko bude negativan, moći će dan kasnije da se preko Beograda zaputi ka Mađarskoj.

”Posljednje obavezno testiranje pred put koji je planiran za utorak, ‘lavovi’ će odraditi u ponedjeljak i tada će biti konačan spisak putnika. Samo igrači i članovi delegacije koji dobiju negativan rezultat PCR testa na koronavirus otputovaće u Debrecin, gdje će se igrati utakmice grupe A u kojoj su protivnici Danska, Sjeverna Makedonija i Slovenija”, navodi se iz Rukometnog saveza Crne Gore.

Veliko pitanje je da li će se selektor oporaviti na vrijeme. Ako ne bude mogao da otputuje, mijenjao bi ga njegov prvi saradnik i nekadašnji saigrač iz reprezentacije, direktor nacionalnog tima Draško Mrvaljević.

Ako se još neko od igrača zarazi ili se ne oporave šestorica koja su juče bila pozitivna, pozivi bi mogli da budu upućeni rukometašima koji su na širem spisku sa 35 imena. Jedan je sam sebe otpisao (Vladan Lipovina), zbog bolesti nema Arsenija Dragaševića, a prvi kandidati za zamjene su iskusni Fahrudin Melić, mladi Luka Vukićević i Luka Barjaktarović, kao i Bogdan Nikolić.

Evropska rukometna federacija (EHF) u četvrtak je olakšala uslove za nastup na Evropskom prvenstvu, jer od prvog pozitivnog testa potrebno da prođe pet, umjesto 14 dana da bi se uvažio negativan rezultat. Ko prođe kontrolu u ponedjeljak, radiće novi test u srijedu u Debrecinu, “kvalifikacioni” za duel sa Danskom...

Bonus video: