Bekovi na crti: Budućnost u čudnom sastavu napada FTC

Rukometašice Budućnost Bemaxa danas (16 h) gostuju Ferencvarošu, u timu zbog koronavirusa nema Tatjane Brnović i Nikoline Vukčević

9871 pregleda 29 reakcija 2 komentar(a)
Matea Pletikosić na prvom meču sa mađarskim timom, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Matea Pletikosić na prvom meču sa mađarskim timom, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Poslije šest sedmica pauze, rukometašice Budućnost Bemaxa se vraćaju na najveću scenu - u 9. kolu Lige šampiona tim Bojane Popović danas (16 časova) u Erdu gostuje Ferencvarošu.

Podgoričanke su igrale sve bolje kako je sezona odmicala i poslije sedam poraza, 20. novembra, savladale vicešampiona Evrope Brest 30:28. Uslijedila je pauza zbog Svjetskog prvenstva u Španiji, a nakon nje su stigli problemi sa koronom, pa će Popovićeva biti prinuđena da “izmisli” pivotkinju, jer su na PCR testu pozitivne bile obje koje ima u sastavu - Tatjana Brnović i Nikolina Vukčević.

Zbog toga će na crti prinudno biti Nađa Kadović i Nataša Ćorović, a nema ni Valerije Maslove, koja se još oporavlja od teške povrede lakta. Jedina dobra stvar je što je u timu opet Armej Atingre.

- Teška je sezona, sa koronom i mnogim drugim stvarima, zato mi je cilj samo da uživam sa djevojkama - ističe 32-godišnja francuska golmanka.

Atingre je sa tribina “Bemax arene” gledala prvi meč sa mađarskim timom, koji je u finišu slomio otpor “plavih” i slavio 30:26.

- Pokušaćemo da ponovimo takvo izdanje, ali biće jako teško zbog situacije sa koronom. Nedostaje nam nekoliko sjajnih igračica zbog virusa i povreda, tako da situacija ne može da se poredi s tadašnjom. Pokušavamo da se prilagodimo novonastaloj situaciji, a imamo sjajne trenere, koji rade sve što mogu i pripremaju neke nove stvari - poručila je Atingre.

Najveći adut Budućnosti u napadu je Matea Pletikosić, koja je peta golgeterka elitnog takmičenja sa 47 pogodaka.

- Nismo bile dugo zajedno, a sigurno je da će nam biti mnogo teško, jer su nas zadesili zdravstveni problemi. Neće biti nekoliko bitnih igračica, zbog toga će nam biti još teže. Nismo mogle da se uigramo kao pred pauzu zbog Svjetskog prvenstva, kada smo pokazale dobru energiju i igru - istakla je 23-godišnja crnogorska reprezentativka.

Srednji bek najtrofejnijeg crnogorskog kluba naglašava da je bilo teško pripremiti se za današnji meč. Uzgred, i ekipa je izmorena, jer je zbog gužve na graničnom prelazu Horgoš od Beograda do Erda putovala čak devet sati, umjesto planiranih četiri.

- Moramo da damo sve od sebe, da skupimo snagu i borimo se, da ostavimo srce na terenu i da vidimo šta će biti. Teško je porediti ovaj meč sa onim protiv Ferencvaroša u Podgorici, jer smo tada sve bile u takmičarskoj formi. Trenirale smo stalno zajedno, a sada smo se skupile tek prije dvije sedmice i svakog dana neka druga igračica iskoči zbog bolesti. Sigurno će biti preteško - iskrena je Pletikosićeva.

Bonus video: