Oslabljena Budućnost pružila jak otpor Ferencvarošu

Rukometašice Bojane Popović u Erdu poražene 26:22

17692 pregleda 52 reakcija 19 komentar(a)
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Oslabljena Budućnost Bemax nije mogla do čuda u Mađarskoj - rukometašice Bojane Popović u 9. kolu Lige šampiona doživjele su i osmi poraz, ovog puta na gostovanju Ferencvarošu (26:22).

Bez jedine igračice svjetske klase, Tatjane Brnović, njene jedine zamjene na poziciji pivotkinje Nikoline Vukčević, kao i već duže povrijeđenih deswnih bekova Katarine Džaferović i Valerije Maslove, ništa više nije ni moglo da se očekuje.

Iz Erda se, međutim, Bojana Popović vraća sa nekoliko pozitivnih utisaka. Nina Bulatović je pokazala da može da bude odlično rješenje na poziciji desnog krila u godinama koje dolaze, Jelena Vukčević da igra bez straha i u najjačoj konkurenciji, a Armej Atingre da bi bodovni saldo sigurno bio bolji da nije buila dugo povrijeđena.

Uzgred, Vukčevićeva, koja je u decembru proslavila 17. rođendan, a iza sebe već ima tešku operaciju koljena, preuzela je odgovornost i šutirala sedmerce kada su drugima ruke tresle. Dala je tri gola (jedan iz igre) i iznudila još jedan penal.

Na početku meča odbrane nisu postojale. Mreže su se tresle bez prestanka, ekipe su uglavnom bile ravnopravne do 7. minuta, kada je Ilda Kepić izjednačila na 6:6.

Domaće su brzo vratile plus dva (8:6), ali više nijednom nisu dozvolile "plavima" da izjednače, već su u 15. minutu došle do plus četiri (11:7).

Bojana Popović je uzela tajm-aut, ali nije pomoglo, jer je znatno iskusniji i kvalitetniji domaćin lako održavao prednost.

Ubrzo su šansu dobile djevojke rođene 2004. godine, Jelena Vukčević i Mia Ražnatović.

Vukčevićeva je imala nekoliko dobrih poteza, a njena vršnjakinja je bila previše impresionirana debijem na najvećoj sceni.

Ali, najviše je griješila najiskusnija, Ivana Mitrović, koja se još jednom "potrudila" da dokaže da je promašena investicija, a FTC je nakon njenih promašaja stigao do plus sedam (18:11).

Na startu nastavka je bilo 19:11, da bi Budućnost, zahvaljujući odbranama Armej Atingre, i golovima Nine Bulatović, 19-godišnjakinja Andrijane Popović i Gordane Marsenić prišla na 20:16.

Imale su Podgoričanke i napad pri tom rezultatu da priđu još bliže, ali su omogućile novu kontru domaćima, što je bio početak kraja...

U finišu su "plave" dale sve od sebe da izbore što časniji poraz, konačnih minus četiri je sasvim zadovoljavajuća utjeha.

FERENCVAROŠ - BUDUĆNOST BEMAX 26:22 (18:11)

Erd - „Erd arena”. Gledalaca: 2.000. Sudije: Backović i Palačković (Slovenija). Sedmerci: Ferencvaroš 4 (2), Budućnost Bemax 6 (4). Isključenja: Ferencvaroš 6, Budućnost Bemax 10 minuta.

Ferencvaroš: Janurik, BIRO (osam odbrana i dva sedmerca), Sučanski 3, KIŠFALUDI, Haršfalvi 2, KOVAČ 4, BELK 8, MARTON 1, Tot, KLUJBER 5 (2), Ferenči, Seleši-Začik 1, GRBIĆ 2.

Budućnost Bemax: Atingre (11 odbrana), BABOVIĆ, J. Kadović (odbrana i dva sedmerca), Mitrović, Vukčević 3 (2), PLETIKOSIĆ 3, Zrnić, Popović 2, Marsenić 1, Ražnatović, BULATOVIĆ 6, N. KADOVIĆ, PAVIĆEVIĆ 5 (2), KEPIĆ 2.

Bonus video: