Itana Grbić od naredne sezone u Brestu

Grbićeva će u francuskom klubu, kao i u crnogorskoj reprezentaciji igrati u tandemu sa svojom najboljom drugaricom Đurđinom Jauković

8407 pregleda 8 komentar(a)
Itana Grbić, Foto: Reuters
Itana Grbić, Foto: Reuters

Nakon što je prošlog ljeta naprasno napustila Budućnost i prešla u Ferencvaroš, Itana Grbić je sada na vrijeme našla klub za narednu sezonu.

Crnogorska reprezentativka je potpisala dvogodišnji ugovor sa aktuelnim vicešampionom Evrope Brestom.

"Srećna sam i počastvovana što ću od naredne sezone igrati u Brestu. Francusko prvenstvo je teško, ekipe su izjednačene, a ja želim da osvojim sve što se može osvojiti. Ipak, imam još posla do kraja sezone sa FTC", kazala je Itana Grbić nakon potpisivanja ugovora.

Itana Grbić potpisuje ugovor
Itana Grbić potpisuje ugovorfoto: Brest-bretagnehandball.fr

Grbićeva će u francuskom klubu, kao i u crnogorskoj reprezentaciji igrati u tandemu sa svojom najboljom drugaricom Đurđinom Jauković.

Nikšićka bombarderka je zbog teške povrede koljena praktično završila sezonu, ali bi naredne trebalo da ona i 25-godišnja Podgoričanka budu okosnica bekovske linije tima sa krajnjeg zapada Francuske.

"Đina mi je najbolja drugarica, uvijek govorim da mi je više kao sestra. Srećna sam što mogu ponovo da igram sa njom".

Grbićeva, koja je nekoliko godina igrala na poziciji lijevog beka, u posljednje dvije sezone se i definitivno vratila na poziciju srednjeg beka i odličnim igrama skrenula pažnju brojnih evropskih klubova.

"Veliko nam je zadovoljstvo što će Itana od naredne sezone igrati u našem klubu. Željeli smo da ojačamo poziciju srednjeg beka, jer smo na toj poziciji imali samo jednu profesionalnu rukometašicu. Željeli smo da angažujemo rukometašicu nešto drugačijeg profila, koja će organizovati igru, držati loptu u rukama. Itana ima iskustvo igranja u Ligi šampiona, poznaje neke igračice poput Đine Jauković i brzo će se adaptirati. Rukometašica je sa karakterom i osjećajem za kolektiv", poručio je trener francuske ekipe Pablo Morel.

Krajnji Brestov cilj je titula prvaka Evrope, možda bivša igračica Budućnosti, Vardara i ĆSM Bukurešta bude karika koja je nedostajala.

"Itana je inteligentna rukometašica, a kao sve crnogorske igračice krasi je velika borbenost. Tražili smo rukometašicu, koja može da vodi ekipu, savršena je za tu poziciju. Očigledno, najsrećnija zbog njenog dolaska je Đina Jauković", kazao je sportski direktor Bresta Serž Bonamur.

Bonus video: