direktor reprezentacije srećan zbog prvog trijumfa na 15. evropskom prvenstvu

Mrvaljević: Momci su zaslužili da uživaju u ovome, zaradili su ovu pobjedu

„Vidjeli smo sa koliko želje i volje igra ova ekipa, vidjeli smo mlade momke, Anđelića koji je konačno pokazao da može da vodi reprezentaciju. Čestitam im, njima ide ova pobjeda”, poručio je Draško Mrvaljević

12510 pregleda 31 reakcija 31 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Draško Mrvaljević je neplanirano „uskočio” na selektorsko mjesto i na drugoj utakmici 15. Evropskog prvenstva i vodio Crnu Goru do veoma važne pobjede nad Sjevernom Makedonijom (28:24).

Nekadašnji kapiten „lavova” je čestitao rukometašima koje je vodio do druge pobjede na šampionatima Starog kontinenta.

„Hvala svim igračima, fantastično su se borili. Odigrali smo taktički dobro, momci su se držali stvari koje smo dogovarali. Ima i nekih stvari koje smo ostavili za kasnije, a čestitam igračima na disciplini”, rekao je 42-godišnji Cetinjanin.

Crna Gora je u 1. poluvremenu primila 16 golova, u drugom samo osam, jer je Nebojša Simić branio spektakularno.

„Imali smo problema sa odbranom u 1. poluvremenu, primali smo neke golove koje je Simo trebalo da ‘skine’ i to će raditi u budućnosti. U nastavku je vratio sve, uz fantastičnu gustinu odbrane sa Simovićem i Lazovićem, koji su izgarali na terenu”.

Mrvaljević je potencirao i učinak Boža Anđelića, koji je dao šest golova.

„Vidjeli smo sa koliko želje i volje igra ova ekipa, vidjeli smo mlade momke, Anđelića koji je konačno pokazao da može da vodi reprezentaciju. Čestitam im, njima ide ova pobjeda. Uz sve peripetije koje smo imali, zaslužili su da uživaju u ovome. Zaradili su ovu pobjedu”, zaključio je Mrvaljević.