Slovenački mediji u šoku: „Nismo se popeli preko Crne Gore, nego pali u crnu rupu”

„Teško je pronaći prave riječi, danas smo se jednostavno osramotili. U završnici utakmice jednostavno smo previše griješili, primali previše golova i promašili posljednja tri sedmerca”, naglasio je Gašper Marguč

25496 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Slovenci su u šoku zbog eliminacije sa Evropskog prvenstva.

Kapiten Jure Dolenec je naglasio da je njegov tim nije odigrao nijedan dobar meč u Debrecinu.

„Doživio sam jedno od najvećih razočaranja u životu. Primili smo 15 golova iz iste akcije, potrebne moram da razmislim šta ću dalje”, rekao je iskusni desni bek.

Ljubomir Vranješ je ovim debaklom vjerovatno završio misiju u Sloveniji, ali to nije utjeha ni za koga.

„Teško je pronaći prave riječi, danas smo se jednostavno osramotili. U prvom poluvremenu naša igra je još bila i prihvatljiva, a u drugom... U završnici utakmice jednostavno smo previše griješili, primali previše golova i promašili posljednja tri sedmerca. Sami smo krivi za poraz, nismo smjeli da dođemo u ovakvu situaciju”, naglasio je Gašper Marguč.

Mediji su u šoku zbog eliminacije ekipe koja je prije dvije godine igrala polufinale EHF Eura, a 2017. sa Veselinom Vujovićem na klupi bila bronzana na Svjetskom prvenstvu.

„Teško razočaranje: Slovenija se već vraća kući”, napisalo je „Delo”, dok je „Dnevnik” tekst naslovio sa „Crnogorci srezali krila slovenačkim rukometašima”.

Na portalu RTV Slovenije piše „Mizeran kraj EP - crnogorski lavovi poslali blijede Slovence kući”, „Siol” je napisao „Teški crnogorski šamar Slovencima, koji se opraštaju od EP-a!”, a najoštriji je bio sportski dnevnik „Ekipa24” - „BLAMAŽA! Slovenci se nisu popeli preko Crne Gore, nego su pali u CRNU RUPU”.

Bonus video: