Červar: Crnogorci su karakterni i talentovani, ali Hrvatska je kvalitetnija

"Kauboji" su došli u izmijenjenom i podmlađenom sastavu, izgubili su od Francuza, pobijedili Srbiju i sa druge pozicije izborili plasman dalje

17196 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Crnogorski rukometaši sele se iz Debrecina u Budimpeštu, nakon pobjede nad Slovenijom u sinoćnjoj dramatičnoj utakmici i plasmana među 12 najboljih evropskih selekcija.

"Lavovi" još čekaju da se kompletira grupa u drugoj fazi, sastav će se znati večeras, kada se odigraju mečevi Island - Mađarska i Holandija - Portugal, a znaju dva rivala - Francuska i Hrvatska, sa kojom i otvaraju novu rundu u četvrtak.

"Kauboji" su došli u izmijenjenom i podmlađenom sastavu, izgubili su od Francuza, pobijedili Srbiju i sa druge pozicije izborili plasman dalje.

Za legendarnog hrvatskog trenera Lina Červara favoriti su protiv Crne Gore.

"Sada kreće drugi krug i to je sasvim druga priča. Crna Gora nam je prvi rival. Dobri su, imaju odličnog golmana, karakterni su i talentovani za rukomet, ali ipak mislim da smo mi favoriti u tom susretu. Imamo veći kvalitet i puno više iskustva igranja ovakvih utakmica", napisao je Červar u kolumni za Index.

On vjeruje da hrvatski rukomet ima veliku budućnost,

"Nakon lošeg rezultata u Egiptu (na Svjetskom prvenstvu) lani mnogi su predviđali naš pad, ali bez brige, vratićemo se mi jako brzo u vrh svjetskog rukometa, samo ako budemo više vjerovali mladima, radili s njima i davali im pravu šansu. Ovaj turnir je pokazao kakav naš put treba da bude", rekao je Červar.

Bonus video: