Vuk Lazović obećava: Biće još pobjeda

„Predaja nije bila opcija, nismo imali ništa da izgubimo. Išli smo uvijek ‘na glavu’, svim srcem. Stručni štab je odradio sjajan posao, na nama je bilo samo da ispratimo njihove zamisli i prođemo”, prokomentarisa je Lazović pobjedu nad Slovenijom

10281 pregleda 223 reakcija 7 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Otac Danilo mu je bio omiljen širom bivše Jugoslavije, ostavio neizbrisiv trag na glumačkoj sceni, ali je Vuk Lazović krenuo da se dokazuje na rukometnim terenima.

Beskompromisni borac je prirastao za srce ljubiteljima rukometa u Crnoj Gori, jer je centralna ličnost odbrane „lavova”, igrač koji na svakom meču daje i više od maksimuma.

Kao najiskusniji član, tu je i da pomogne saigračima, ali i da širi pozitivnu atmosferu. O tome govore i njegove riječi nakon plasmana u glavnu fazu 15. Evropskog prvenstva, za njega očekivanog.

„Lijep je osjećaj, nema šta. Prošli smo u 12 najboljih ekipa, dobili smo puno poruka od naših navijača i zahvaljujem im na tome. Sve je ovo zasluženo i normalno”, poručuje 33-godišnji defanzivni specijalista.

Crna Gora je propatila sa koronavirusom, mnogi igrači su bili zaraženi, ali to kao da je ojačalo tim.

„Imali smo problema poslije prvog dijela priprema i utakmica s Kuvajtom, dosta igrača je bilo zaraženo, među njima i ja. I u drugom dijelu, od 2. januara, svakog dana je bio neki novi pozitivan slučaj i to nas je puno omelo u pripremi za prvenstvo. Izgleda, ipak, da je to ispalo dobro”.

„Lavovi” su izgubili na startu od Danske (30:21), ali su bili pravi protiv Sjeverne Makedonije (28:24) i Slovenije (33:32).

„Ne mogu da kažem da smo se štedjeli protiv Danske. Dali smo maksimum u tom trenutku, ali su nam misli bile na utakmicama sa Sjevernom Makedonijom i Slovenijom, to su nam bile ulaznice za najboljih 12. Dali smo maksimum, pokazali srce, volju i želju, rezultat je tu”.

Slovenci su nekoliko puta imali četiri gola razlike, ali niko nije ni pomislio da odustane.

„Predaja nije bila opcija, nismo imali ništa da izgubimo. Išli smo uvijek ‘na glavu’, svim srcem. Stručni štab je odradio sjajan posao, na nama je bilo samo da ispratimo njihove zamisli i prođemo”.

Lazović ne želi da prolazak u glavnu fazu okarakteriše kao čudo. I poručuje da time nisu ispunjene ambicije.

„Jeste veliki uspjeh, ali znajući našu ekipu, znao sam da imamo potencijal. Za mene ovo nije iznenađenje, meni je ovo normalno. Trebalo bi da idemo korak po korak, da se pripremamo za svaku utakmicu i da uživamo, jer nemamo šta da izgubimo. A kad nemaš šta da izgubiš, možeš da osvojiš mnogo. Konačno smo među prvih 12. Trebalo bi da igramo maksimalno svaki meč i da uživamo. Biće tu još pobjeda”, obećava Lazović.

Internacionalac u Kuvajtu je dugo protiv Slovenaca igrao sa dva isključenja i izdržao. On i Nebojša Simović su tandem halfova na koji se oslanja Zoran Roganović.

„Odbrana je najmanji problem, tu smo mi koji odrađujemo taj ‘prljavi’ posao. Šta god je reprezentaciji potrebno, mi smo tu. Odbrana je uvijek spremna, bićemo na visokom nivou”, poručio je Lazović.

Bonus video: