Treći poraz Budućnosti, Vardar u finišu do pobjede

Tim Dragana Adžića je imao tri gola prednosti - 18:15, potom vodio i 20:19, ali je vicešampion Evrope golovima Poline Kuznjecove i Aleksndre Lakrabe preokrenuo na 21:20
88 pregleda 0 komentar(a)
Đurđina Jauković, Foto: Filip Roganović
Đurđina Jauković, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 28.10.2017. 16:54h

U trećem meču Regionalne lige, rukomatašice Budućnosti doživjele su i treći poraz, i ovog puta tijesnim rezultatom.

Podgoričanke su na turniru u Ljubljani izgubile od Vardara 21:20 (9:9), iako su vodile do samog finiša.

Tim Dragana Adžića je u 46. minutu imao tri gola prednosti (18:15), ali su Jovanka Radičević sa tri i Barbara Lazović jednim golom preokrenule na 19:18 u 51.

"Plave" su narednih sedam minuta držale mrežu netaknutom i ponovo povele preko Đurđine Jauković i Eme Ramusović, ali je vicešampion Evrope, nažalost, imao posljednju riječ - Polina Kuznjecova je jedinim pogotkim na meču izjednačila u 59. minutu, da bi Aleksandre Lakrabe iz cepelina pogodila za konačnih 21:20.

To je makedonskom timu četvrta pobjeda iz isto toliko mečeva, dok će Budućnost u nedjelju od 13 časova protiv domaćeg Krima tražiti prvi trijumf.

"Dobro smo se borili, odbrana je bila dobra, a Darli je branila cijeli meč. Htjeli smo da provjerimo koliko su igračice fizički spremne, ti pokazatelji su baš dobri za sve. Vardar je bio bez Penezićeve, Lekićeve i Cvijićeve, ali je za taj gol bio bolji. Koristila nam je ova utakmica, jer nam je želja bila da izbjegnemo pad na kraju prvog i početkom drugog poluvremena, koji je bio evidentan na dva posljednja meča. Razgovarali smo o tome i sada smo to ispravili", rekao je Dragan Adžić.

Vardar - Budućnost 21:20 (9:9)

Ljubljana - Dvorana „Stožice”. Gledalaca: 100. Sudije: Palačkovič i Backović (Slovenija). Sedmerci: Vardar 3 (2), Budućnost 4 (4). Isključenja: Vardar 6, Budućnost 14 minuta. Crveni karton: Malović (Budućnost) u 55. minutu (3X2).

Vardar: Lejno, Susljina, Radićević 4 (1), Klikovac, Sazdovska, Kuznjecova 1, Bajramoska, Lazović 4, Penezić, Keramičijeva 1, Čanađija, Lakrabe 4 (1), Hmirova 5, Lekić, Petrović 2, Ristovska.

Budućnost: Zokebi de Paula (20 odbrana), Batinović, Ujkić, Konatar, Jauković 7 (1), Pletikosić, Laslo 4 (3), Malović 2, Premović, Brnović, Ramusović 4, Raičević 1, Grbić 2.

Bonus video: