evropsko prvenstvo za rukometaše

Selektor Hrvatske: Crna Gora je ekipa sa velikim srcem

Crna Gora - Hrvatska, četvrtak 15.30

15248 pregleda 5 komentar(a)
Hrvoje Horvat, Foto: Reuters
Hrvoje Horvat, Foto: Reuters

"Vjerovatno ne postoji reprezentacija koja je imala više problema u pripremnom periodu od Crne Gore. Čak i više od Hrvatske. Gotovo da nije bilo igrača i člana stručnog štaba koji nije bio zahvaćen kovidom 19", tako hrvatski mediji najavljuju duel "lavova" i "kauboja" u Budimpešti (četvrtak, 15. 30), na startu druge faze Evropskog prvenstva za rukometaše.

Podsjećaju i da Crnu Goru u prva dva meča nije vodio ni selektor Zoran Roganović.

"Crna Gora je odigrala dobar turnir. Isto imaju određenih problema, međutim uspjeli su da se skupe. To je ekipa s velikim srcem, ekipa koja igra jako agresivno, čvrsto i strpljivo u napadu. Trebaće jako puno koncentracije i strpljenja da se jedna takva ekipa pobijedi i da se upišu bodovi," kazao je selektor Hrvatske Hrvoje Horvat.

Desetkovana koronom, Crna Gora je na startu prvenstva poražena od svjetskih prvaka Danaca 30:21. Zatim je dobila Sjevernu Makedoniju sa 28:24, te na kraju šokirala Sloveniju sa 33:32.

Hrvatski mediji ističu da su dva Vujovića najbolji strijelci - Branko, desni bek je dao 20 golova, a Miloš lijevo krilo je postigao 14 golova.

"Crnogorskom igrom diriguju dva iskusna srednja beka, Vasko Ševaljević i Božo Anđelić. Još jedan igrač veoma je bitan za tu reprezentaciju. Riječ je o kružnom napadaču Nemanji Grboviću. Uspiju li se oporaviti Stefan Vujović, Miloš Božović i Stefan Ćavor, Crna Gora bi mogla biti težak zalogaj za sve u drugom krugu", navode.

Hrvatska ima mnogo problema sa sastavom, Horvat je za drugi krug pozvao čak šest novih igrača, ali naglasio kako ne razmišlja o problemima sa sastavom koji muče reprezentaciju cijeli turnir.

"Još se slupljamo, neki su dolazili tokom noći. Neki će nažalost preskočiti idući trening, s njima ćemo pokušati da kasnije organizujemo i neki mini trening i da pokušamo da napravimo što se može u ovim uslovima," zaključio je Horvat.

Hrvatska je tri puta pobijedila Crnu Goru na šampionatima Evrope, uvijek u prvom krugu. U Norveškoj 2008. godine bilo 34:26, šest godina kasnije u Danskoj 27:22, a prije dvije godine u Austriji bilo je 27:21.