Roganović pred Hrvatsku: Patriotskog naboja i motivacije neće faliti, vjerujem u dobar rezultat

"Lavovi" sjutra (15.30 h) protiv Hrvatske igraju prvi meč druge faze na Evropskom prvenstvu

17698 pregleda 136 reakcija 11 komentar(a)
Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore doputovala je u Budimpeštu, gdje sjutra počinje druga faza Evropskog prvenstva.

"Lavove" nakon sjajnih partija u Debrecinu, očekuju utakmice sa Hrvatskom, Islandom, Holandijom i Francuskom, a prvi meč druge faze na programu je sjutra (15. 30 h) protiv Hrvatske.

"Posle toliko godina, stigla je nagrada. Momci su pokazali da su najuspješnija generacija rukometaša Crne Gore i ovog puta im čestitam na tome. Pokazali su da su pravi, pogotovo u ovim uslovima, kako su reagovali na svaku smetnju, na svaki problem. Njihova mentalna jačina je odlučila. Nisu gubili fokus, već su se koncentrisali na sve zadatke i došli smo u Budimpeštu da se borimo sa najboljim ekipama Evrope. Sigurno da ćemo do kraja pokazati da možemo biti konkurentni svima", poruka je selektora Zorana Roganovića.

Crna Gora u drugu fazu ulazi jača za Stevana Vujovića, Stefana Čavora i Miloša Božovića, koji su zbog pozitivnih testova na koronavirus prvi dio šampionata proveli u izolaciji.

"Mi smo i dalje na zemlji, ne damo jedni drugima da odletimo ili da se zadovoljimo sa ovim što smo uradili. Sad unosimo svježinu sa tri igrača koja su bila u izolaciji, bez nekih većim simptoma. Sačekaćemo medicinske preglede, da to bude u redu. To nam daje novu energiju i svježinu, koja će nam značiti u nastavku takmičenja", rekao je selektor.

Sada se sa koronavirusom suočava selekcija Hrvatske.

"Hrvatska se suočava sa onim što smo mi donekle prošli. Vidimo po njima da rzmišljaju ko će igrati utakmicu, a to je gubljenje fokusa sa igre, što im otežava. Hrvatska je godinama u samom vrhu. I njima kao i nama, znači puno kad svi obuku dres reprezentacije. Sjutra će biti patriotskog naboja, motivacije, toga neće faliti. Siguran sam da će svi ljubitelji rukometa uživati u toj utakmici", poručio je Roganović.

Roganović vjeruje u dobar rezultat protiv "vatrenih".

"Imamo taktičkih zamisli, koje će dati rezultat. Momci su iznijeli sve što smo zamisili. Sa ovom ekipom možemo sve da igramo. Polivalentni smo, možemo da odgovorimo svakom zadatku i pravo je uživanje raditi sa timom, koji ima takav kvalitet i potencijal. Siguran sam da će i sjutra da će sve biti ispoštovano i da ćemo napraviti dobar rezultat", poruka je selektora, Zorana Roganovića.

Bonus video: