Ratko Đurković trener Crvene zvezde

„Biti trener Zvezde znači uvijek biti na udaru. U pitanju je posao gdje se greške, barem kod nas, rijetko praštaju, ali ja to volim da radim", rekao je Đurković

9652 pregleda 5 komentar(a)
Ratko Đurković, Foto: sd-crvenazvezda.net
Ratko Đurković, Foto: sd-crvenazvezda.net

Bivši crnogorski rukometaš, Ratko Đurković novi je trener Crvene zvezde.

Đurković je 42. šef stručnog štaba crveno-bijelih u istoriji, a na klupi je naslijedio proslavljenog rukometaša Žikicu Milosavljevića.

„Upoznat sam sa stanjem u ekipi i onim što se očekuje od nas. Drago mi je da su moji bivši saigrači, što iz klubova, što iz reprezentacije, počev od Nenada Peruničića, Dragana Škrbića i Ognjena Kajganića, sa kojima sam u komunikaciji oko 20 dana, smatrali da kao trener, ličnost i profesionalac mogu da vodim Crvenu zvezdu i napravim dobar posao. Upravo je to bilo ključno da dođem. To su ljudi sa kojima imam dobre odnose, međusobno poštovanje, mislim da je to dobra početna pozicija. Zdrav odnos, da svako zna šta je čija obaveza“, rekao je Đurković.

Zadatk Đurkovića je da sa klubom obezbijedi opstanak u ligi.

„Biti trener Zvezde znači uvijek biti na udaru. U pitanju je posao gdje se greške, barem kod nas, rijetko praštaju, ali ja to volim da radim. Čitav život sam u rukometu, opredijelio sam se da budem trener i ovome ću pristupiti maksimalno. Ako se ispratimo svi zajedno, mislim da to u budućnosti može da dovede do mnogo boljih rezultata nego do sada“, dodao je Đurković.

Đurković je u igračkoj karijeri bio čla Lovćena, Metaloplastike, Sintelona, Partizana, Bidasoe, Pik Segeda i sarajevske Bosne.

Kao trener je vodio Al Kuarin iz Kuvajta, Lovćen, Pelister, mađarske klubove Komlu i Orožhaze, Borac iz Banjaluke, a radio je i sa grčkim ženskim timom Ormija.

Bonus video: