Mirko Alilović na golu Hrvatske poslije četiri godine: Nikoga ne potcjenjujemo, ali Crna Gora treba da nas se plaši

Hrvatska sjutra (15.30 )na otvaranju grupne faze igra protiv Crne Gore

9511 pregleda 6 komentar(a)
Alilović, Foto: Shutterstock
Alilović, Foto: Shutterstock

Nakon četiri godine odsustva golman, Mirko Alilović vratio se u rukometnu reprezentaciju Hrvatske.

Hrvatska pred početak drugog kruga ima velikih problema sa koronavirusom, selektor je pozvao šestoricu novih igrača, a nakon četiri godine u timu je i iskusni golman. Alilović je dobio poziv nakon što je rezervni golman, Mate Šiunjić dobio pozitivan test na koronavirus.

"Tu sam, vratio sam se na poziv selektora. Situacija je takva kakva jeste, prvenstvo je ludilo. Virus nas proganja od prvog dana priprema. Promijenili smo, vjerujem, dvocifreni broj igrača, ali nadam se da ćemo na tome stati. Tu sam nakon četiri godine. U ovako kratkom roku je teško napraviti neku hemiju. Rekao sam selektoru, tu sam, doći ću, pomoći ću koliko mogu. To je moja odgovornost. Moja obaveza je da još jednom obučem ovaj sveti dres", rekao je Alilović, prenosi Index.hr.

Sve ekipe na turniru imale su ili i dalje imaju velikih problema sa koronavirusom.

"Ovo je specifična situacija, selektori nemaju drugog izbora. Mi se za sada snalazimo dobro, prošli smo prvi krug. Budući da živim rukomet, poznajem sve igrače, ali je pitanje poznaju li oni mene", dodao je Alilović.

I on je bio pozitivan.

"Fizički se dobro osjećam. Četiri dana poslije pozitivnog dobio sam negativan test na koronu. Bez simptoma, kao i 99 posto slučajeva trenutno. Ali svi ti protokoli i zatvaranja otežavaju pripremu i boravak, osnovne stvari. Treba sve izdržati, ni ne znamo ko će sjutra igrati."

Alilović je komentarisao Crnu Goru, protiv koje Hrvati sjutra (15.30) otvaraju drugi krug.

"Njihovi igrači igraju u sjajnim klubovima u Evropi. To je skup sjajnih individualaca, puni su samopouzdanja, dobili su Sloveniju poslije preokreta. Oni vide svoju šansu, a mi moramo biti oprezni, analizirati ih, ali naravno - mi smo Hrvatska, ne treba nikoga da potcijenimo, ali i oni nas treba na neki način da se boje.

Bonus video: