Horvat: Nismo potcijenili Crnu Goru, imali smo preveliku želju da brzo riješimo sve

Hrvatska je ostala na nuli nakon prvog meča 2. faze

10523 pregleda 7 komentar(a)
Hrvoje Horvat, Foto: Reuters
Hrvoje Horvat, Foto: Reuters

Selektor Hrvatske Hrvoje Horvat rekao je da njegov tim nije nadmeno ušao u meč sa Crnom Gorom niti je potcijenio rivala, a, kako opisuju hrvatski mediji, nije izgledao previše razočarano nakon visokog poraza 32:26 nakon kojega je "kaubojima" ostala samo teoretska šansa da mogu da dohvate polufinale Eura u Budimpešti.

"Otvorili smo dosta nervozno, nismo uspjeli da igram našu igru, do zicera, htjeli smo u pet, deset minuta da slomimo Crnogorce koji su igrali strpljivo. Na to se nadovezalo nekoliko dobrih odbrana njihovog golmana. Počeli smo u drugom dijelu nešto da pogađamo, ali nije išlo što god smo probali. Zaslužena pobjeda Crne Gore", rekao je Horvat za RTL.

Kazao je da je namon nekoliko promašaja došlo do nervoze.

"Nije trebalo da se obaziremo na to što gubimo, dogovorili smo se da nećemo gledati semafor jer imamo puno mladih igrača koji to pogrešno gledaju. Crna Gora ima puno iskusnih igrača za šah partiju kakva je danas bila potrebna", kaže Horvat, naglasivši:

"Nismo potcijenili Crnu Goru, znali smo kakve kvalitete ima. Možda smo imali preveliku želju da rano riješimo meč".

Hrvatska je ostala na nuli nakon prvog meča 2. faze.

"Znali smo nakon poraza od Francuske da ulazimo u nokaut fazu i da nas svaki sljedeći poraz jako udaljava od borbe za medalju. Sad zavisimo o drugim rezultatima i da nam se nešto poklopi, ali primarno je sad da se mi skupimo i da ne izgledamo ovako nervozno nego da se vratimo na to da izgledamo kao u prvoj fazi", zaključio je Hrvoje Horvat.

Bonus video: