Budućnost u Rostovu na Donu: Novi težak ispit i prilika za sticanje iskustva

Nije jednostavno stvarati igrače kroz Ligu šampiona, na mečevima protiv ozbiljnih timova sa velikim budžetima, ali mi nemamo drugog izbora, poručuje Bojana Popović

7963 pregleda 0 komentar(a)
Foto: EHF
Foto: EHF

Rukometašice Budućnost Bemaxa, koje imaju samo jednu pobjedu u prethodnih 10 mečeva DELO EHF Lige šampiona, gostuju sjutra ruskom Rostovu na Donu (16 sati) u meču 11. kola.

Suvišno je naglašavati da su izabranice Bojena Popović klasične autsajderke protiv tima koji je drugi na tabeli, koji cilja plasman na fajnl-for, koji je slavio u "Morači" 25:19, koji je pobijedio Podgoričanke u sva tri meča do sada i na čijoj klupi sjedi nekadašnji crnogorski selektor, Šveđanin Per Johanson.

Budućnost će biti oslabljena, jer osim duže odsutnih Katarine Džaferović, Valerije Maslove i Tatjane Brnović, u sastavu neće biti ni Ivane Mitrović.

"Nastupićemo u istom sastavu kao u prošlom kolu protiv ĆSM Bukurešta. Ponovo će priliku dobiti dosta mladih igračica, to je jedini put kojimo možemo da idemo ove sezone, jer želimo da one stiču iskustvo i izvuku maksimum iz mečeva protiv jakih protivnika", kaže Bojana Popović.

Nije jednostavno, kako poručuje, stvarati igrače kroz Ligu šampiona, na mečevima protiv ozbiljnih timova sa velikim budžetima.

"Mi nemamo drugog izbora. Očekuje nas teško putovanje do Rusije, potom okršaj protiv tima koji ima sjajan sastav i velike ambicije. Znali smo i uoči ove sezone da imamo izuzetno mlad sastav, a uz to smo se suočili sa pehovima tokom sezone, zbog povreda ili koronavirusa, tako da je ionako mala rotacija, sada svedena na minimum. Teško je postaviti neku ozbiljniju postavu i taktiku sa toliko problema i pehova, ali nastojaćemo da što duže pariramo izuzetnom timu kao što je Rostov, odnosno sve dok bude snage i ideje u našoj igri. Vjerujem da će djevojke razmišljati samo o svojoj igri, da će uživati na terenu i da mogu da ostave dobar utisak", kaže Popović.

Bonus video: