Muke za Holanđane pred duel sa "lavovima": Dva golmana pod virusom, neobičan tandem na golu

Gol Holandije čuvaće ili trener golmana, ili golman koji je naknadno dobio poziv da se priključi nacionalnom timu

12285 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

U potpunom haosu koji je koronavirus izazvao na rukometnom Euru na red su došli i Holanđani, rivali Crne Gore u drugom kolu druge faze (subota, 15.30).

Ukratko - gol Holandije čuvaće ili trener golmana, ili golman koji je naknadno dobio poziv da se priključi nacionalnom timu.

Šta se dogodilo?

Uoči jučerašnje utakmice sa Francuskom pozitivan test dobio je Denis Šelekens, tako da je u sastavu Holandije ostao samo jedan čuvar mreže Bart Ravensbergen.

Rješenje za tu situaciju je nađeno u tome da se kao igrač registruje trener golmana, Geri Ejlers (41), koji je završio karijeru prije dvije godine, a koji nije bio ni na široj listi od 35 igrača, koja je dostavljena EHF-u u decembru.

S obzirom na probleme sa kovid-19, EHF je dozvolila selekcijama da mogu da registruju igrače, koji nisu bili ni na tom spisku.

Ejelrs je čak u finišu meča sa Francuskom i stao na gol, odbranio tri šuta, ali kada je sve bilo već gotovo, tako da je debitovao na najvećoj sceni, iako je zvanično - igrački penzioner.

Holanđani su za meč sa "lavovima" pozvali trećeg golmana Renea de Nehta, ali stigla je loša vijest - pozitivan je Ravensbergen, tako da on neće biti u kombinaciji za subotu.

To znači da će penzioner Ejlers ponovo biti u sastavu, a da li će biti startni golman, ili će De Neht braniti od početka - odlučiće selektor Erlingur Ričardson.

Bonus video: