Hrvatska pokazala kvalitet i Islanđane udaljila od polufinala

"Kauboji" su slavili 23:22, u dramatičnom meču u Budimpešti

6766 pregleda 89 reakcija 9 komentar(a)
Rukometaši Hrvatske, Foto: Reuters
Rukometaši Hrvatske, Foto: Reuters

Rukometaši Hrvatske pokazali su sportski ponos i igrački kvalitet, ostvarili prvu pobjedu u 2. fazi i Island udaljili od borbe za polufinale.

"Kauboji" su slavili 23:22, u dramatičnom meču u Budimpešti.

Island je ostao na dvije pobjede (u prošlom kolu je deklasirao Francusku), ima dva poraza, a Hrvatska je sa jednim trijumfom dostigla Crnu Goru i Holandiju.

Mnogo je kalkulacija do kraja, sada je Hrvatska u igri za treće mjesto u grupi, koje donosi meč za petu poziciju na šampionatu i direktan plasman na naredni EURO.

Hrvatska je sjajnom igrom u prvom dijelu drugog poluvremena preokrenula minus dva nakon 30 minuta (12:10 za Island) i povela 19:14.

"Kauboji" su imali raspoloženog Pešića na golu, igrali su u tim momentima samouvjereno u napadu i izgledalo je da sigurno idu ka prvoj pobjedi u 2. fazi.

Islanđani su, međutim, počeli da rizikuju, napadali su sa sedam igrača, uspjeli da preokrenu na 22:21, ali je Hrvatska smogla snage da se vrati u meč, a golom Anta Gadže 14 sekundi prije kraja dođe do pobjede.

Uz golmana Pešića, u hrvatskom timu najbolji je bio Tin Lučin sa šest golova, koliko je postigao Ori Torkelson za Island.

Bonus video: