Kaluđerović: Meč za 5. mjesto bio bi velika stvar

„Momci su dosta umorni, ali imamo dosta vremena da se oporavimo i pripremimo. Za sve nas ta utakmica puno znači, dobiti šansu da igramo meč za 5. mjesto je velika stvar, pogotovo za našu malu državu i naš rukomet“, rekao je Vasilije Kaluđerović

3741 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nakon poraza od Francuske, kojim su ostali bez šansi za plasman u polufinale 15. Evropskog prvenstva, rukometaši Crne Gore preusmjerili su misli na duel sa Islandom.

Pobjeda bi im, ako desetkovana Holandija ne priredi senzaciju protiv Hrvatske, donijela 3. mjesto u grupi 1 i utakmicu za 5. poziciju na EHF Euru, koja bi mogla da donese direktan plasman na Svjetsko prvenstvo u Poljskoj i Švedskoj.

To je, svakako, dodatni motiv za umorne „lavove“ da izvuku i posljednji atom snage.

„Momci su dosta umorni, ali imamo dosta vremena da se oporavimo i pripremimo. Daćemo sve od sebe na utakmici, kao i na svim do sada. Selektor nas detaljno priprema u vezi svake ekipe, svakog igrača pojedinačno. Za sve nas ta utakmica puno znači, dobiti šansu da igramo meč za 5. mjesto je velika stvar, pogotovo za našu malu državu i naš rukomet“, rekao je jedan od najmlađih Vasilije Kaluđerović.

Recept za pobjedu je jasan, ali ga nije lako sprovesti u djelo.

„Moramo da ukinemo njihovu tranziciju, jer svaki promašaj veoma brzo kažnjavaju. Ako to prekinemo i umorimo ih, nećemo im dati lake golove, već moramo da ih natjeramo da igraju pozicioni napad“.

Bek sa Cetinja je protiv Francuske dobio šansu umjesto lakše povrijeđenog Boža Anđelića i dao gol.

„Mnogo je lijep osjećaj igrati protiv olimpijskog šampiona. Imali smo veliku želju da napravimo čudo, ali nas je umor stigao i nismo bili pravi. Trebalo je da iskoristimo šanse koje su nam se ukazale. Za mene je ovo veliko iskustvo, igram protiv velikih igrača, velikih ekipa. Do sada smo napravili puno uspjeha, nadam se da ćemo u budućnosti ići ka nečem većem“, poručio je Kaluđerović.

Bonus video: