„LAVOVI” SE SPREMAJU ZA POSLJEDNJI MEČ U GRUPI 1

Simović: Islanđani imaju drugačiji stil od našeg, probaćemo da se prilagodimo

„Umor može da utiče, ali imamo dan da se odmorimo i oporavimo uz pomoć fizioterapeuta. Probaćemo da izađemo na teren, da damo maksimum i dobijemo utakmicu“, rekao je Nebojša Simović

7170 pregleda 3 komentar(a)
Nebojša Simović drži Ajmerika Mina na sinoćnjem meču, Foto: Reuters
Nebojša Simović drži Ajmerika Mina na sinoćnjem meču, Foto: Reuters

Šest utakmica je iza rukometaša Crne Gore na 15. Evropskom prvenstvu.

Ostala je još jedna, na kojoj bi pobjeda mogla da donese produžetak mađarske odiseje i meč za 5. mjesto, koji niko nije mogao ni da sanja pred EHF Euro.

„Lavovi“ su preživjeli puno stresnih situacija sa koronavirusom, nisu imali ni adekvatne pripreme, zbog čega djeluju sve umornije kako šampionat odmiče. Ali, poručuju da će sjutra protiv Islanda (15.30 časova) izvući i posljednji atom snage.

„Umor može da utiče, ali imamo dan da se odmorimo i oporavimo uz pomoć fizioterapeuta. Probaćemo da izađemo na teren, da damo maksimum i dobijemo utakmicu“, rekao je Nebojša Simović.

Stil igre „ribara“ ne odgovara „lavovima“.

„Rukomet se premješta na sjever Evrope. Igraju brzo, drugačiji im je stil od našeg i probaćemo da se prilagodimo“.

Stameni pivot, koji je jedan od stubova odbrane, smatra da je Crna Gora šansu za senzaciju protiv Francuske propustila u 1. poluvremenu, jer je mogla i da vodi nakon 30 minuta.

„Dobro smo počeli, igrali dosta dobro, ali je u drugom dijeliu 1. poluvremena došlo do umora, samim tim je opao i intenzitet igre. Bili smo dosta umorni, nismo uspjeli da ispratimo ritam koji nam je Francuska nametnula. To je dovelo do nepovoljnog rezultata“.