Magičan preokret Švedske za polufinale, Norveškoj meč za 5. mjesto i plasman na Svjetsko prvenstvo (VIDEO)

Švedska je meč završila serijom 5:0, slavila 24:23 i izborila plasman među četiri najbolje ekipe u Evropi, a samim tim će 5. mjesto donijeti plasman na Svjetsko prvenstvo. Jedan od kandidata je i Crna Gora

15232 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Šest minuta prije kraja, Norveška je u velikom skandinavskom derbiju vodila 23:19 i djelovalo je da je riješila pitanje plasmana u polufinale Evropskog prvenstva, samim tim izborila i plasman na šampionat svijeta u Švedskoj i Poljskoj.

Ali, dogodio se magičan preokret - Švedska je meč završila serijom 5:0, slavila 24:23 i izborila plasman među četiri najbolje ekipe u Evropi. Gol odluke je iz sedmerca dao Valter Krinc 13 sekundi prije kraja. Sander Sagosen je nakon tajm-auta promašio remi, koji bi njegovom timu bio dovoljan za 2. mjesto u grupi.

Samim tim, otvorila se i mogućnost Crnoj Gori, koja bi pobjedom nad Islandom vjerovatno izborila 3. poziciju u grupi 1 i duel sa Norveškom u petak za direktan plasman na SP.

Naime, vizu za prvenstvo u januaru naredne godine, osim domaćina Švedske i Poljske, ranije je izborila Danska kao aktuelni šampion, a dodjeljivaće se još tri vize.

Kako su Švedska i Danska ušle u polufinale, to znači da će na SP i još jedan učesnik polufinala - Španija, kao i tim koji osvoji 2. mjesto u grupi 1 - Francuska ili Island.

Zbog ulaska Švedske među četiri najbolje, meč za 5. mjesto je dobio na dodatnoj važnosti, a Crna Gora ima šannsu da bude njegov dio i protiv Sandera Sagosena i drugova se bori za istorijski uspjeh.

Ali, prvo da se sjutra (15.30) preskoči Island....

Bonus video: