Lasica: Kola su krenula nizbrdo protiv Holandije; Vujović: Išli smo stepenicu niže kako je prvenstvo odmicalo

„Ponosan sam na ove momke. Izdržali smo ovoliki umor, sitne povrede i možemo da budemo zadovoljni na kraju“, rekao je Branko Vujović

7492 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Porazom od Islanda (34:24), rukometaši Crne Gore su završili najuspješniji nastup na evropskim prvenstvima, jedini na kojem su odigrali sedam utakmica.

U jednom trenutku je djelovalo da „lavovi“ imaju i šansi za polufinale, ali su bili sve umorniji kako je prvenstvo odmicalo. Zbog toga su protiv „ribara“ izgubili praktično na startu, jer su od prvih 10 napada realizovali samo jedan.

„Evidentan je umor, najviše se osjetio pri otvorenom šutu, posebno u 1. poluvremenu. Katastrofalno smo otvorili meč, nismo mogli da postignemo gol, vukli smo, nešto smo se trudili, ali to je više bilo 'silovanje' nego tečna igra. U nastavku smo se skupili, pokazali inat i želju, izgledalo je mnogo bolje, ali rezultat nije primjeren prethodnim uspjesima“, priznaje Marko Lasica.

Iskusno krilo je srećno što su mladi momci pokazali da su budućnost crnogorskog rukometa, ali ističe da je težak pripremni period ostavio trag.

„Totalno smo se iscrpjeli. Tri utakmice smo dobili, dali sve od sebe, a onda su protiv Holandije došli i naši navijači. I to nas je emotivno ispraznilo. Izgubili smo taj meč, kola su krenula nizbrdo i nisu mogla da se zaustave“, naglasio je Lasica.

Branko Vujović je bio ubjedljivo najbolji igrač Crne Gore na prva četiri meča, ali na posljednjoj utakmici nije dao ni gol. Protiv fizički nadmoćnog rivala nije bilo ni puno šansi.

„Teško možemo da najavimo pobjedu protiv ekipe kao što je Island. Možemo da obećamo da ćemo se boriti, dati sve od sebe, mislim da je ovo to što smo mogli. U 1. poluvremenu smo izgledali 'mrtvo', jedini problem je bio umor. Nismo odradili pripreme kako bi trebalo, imali smo dosta problema, samo smo na jednom treningu bili kompletni“, istakao je 23-godišnji Nikšićanin.

Desni bek Kjelcea priznaje da je ekipa padala iz meča u meč.

„Išli smo stepenicu po stepenicu niže kako je prvenstvo odmicalo, ali sam ponosan na ove momke. Izdržali smo ovoliki umor, sitne povrede i možemo da budemo zadovoljni na kraju“.

Zašto nisi počeo današnji meč?

„Selektor je odlučio da Čavor počne, nemam nikakav problem sa tim“.

Crna Gora je odigrala sjajno nekoliko utakmica, ali izdanje sa posljednje tri ne obećava pred baraž za Svjetsko prvenstvo.

„Sigurno ne, ali se nadamo da ćemo tad odigrati kao na početku prvenstva i protiv Hrvatske. Odmorni i kompletni možemo mnogo. Nama svaki igrač znači, to se vidjelo. Teško je reći da smo ovdje bili kompletni, jer su se Čavor, Božović i Stevan Vujović vratili iz karantina poslije pet dana ležanja“, zaključio je najmlađi od četvorice Vujovića.

Bonus video: