Ne sazrijeva se uz ovakve poraze: Budućnost opet izgubila dvocifrenom razlikom

Budućnost Bemax - Esbjerg 36:25 u meču 12. kola Lige šampiona. Dankinje stigle u Podgoricu sa samo 11 igračica i slavile 11 razlike

9142 pregleda 12 komentar(a)
Matea Pletikosić, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Matea Pletikosić, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Rukometašice Budućnost Bemaxa poražene su u Podgorici od danskog Esbjerga 36:25 (14:13), u utakmici 12. kola Lige šampiona.

Izabranice Bojane Popović doživjele su 11. poraz u 12 mečeva, a od danskog šampiona su, na dva meča, ukupno izgubile 26 golova razlike.

Podgoričanke su juče parirale favoritu u prvom poluvremenu, koje su izgubile golom razlike, ali na kraju - uobičajena slika. Može i ovaj meč, posebno prvo poluvrijeme, da se prihvati kao neophodan proces sazrijevanja mladog tima, ali je problem što se ne sazrijeva na najbolji način uz ovako teške poraze...

Opasno je, takođe, kada ekipa prihvati gubitnički mentalitet, zato je pravo pitanje koliko je Liga šampiona - ovakva Liga šampiona, potrebna ovakvom timu Budućnosti. “Plave”, međutim, ne mogu iz ove kože, moraju da nastave da se bore, a sreća je što su ostala još samo dva meča (protiv Borusije Dortmund i Podravke), u kojima će Budućnost pokušati da izbjegne posljednje mjesto u grupi A.

Esbjerg je, inače, u Podgoricu stigao sa svega 11 igračica, ali mu to nije smetalo da u nastavku do vrha napuni mrežu najboljeg crnogorskog tima.

Budućnost je u 26. prvi put izjednačila na 11:11, neriješeno je bilo i u posljednjem minutu (13:13), ali su gošće ipak na odmor otišle sa golom prednosti (14:13) pogotkom Marit Rozberg Jakobsen nekoliko sekundi prije kraja.

Dankinje su početkom nastavka, sa tri vezana pogotka, stekle prednost od četiri gola, koju su do kraja uvećale.

U 43. minutu je bilo plus sedam (25:18), prvi put dvocifrenu prednost Esbjerg je stekao u 51. (31:21), dok je u 53. bilo 11 golova (33:22).

Najefikasnija u pobjedničkom timu bila je Kaja Kamp Nilsen sa osam, dok su po šest golova postigle Heni Reistad, Marit Jakobsen i Mete Tranborg.

U podgoričkom timu po šest pogodaka postigle su Ivona Pavićević i Matea Pletikosić, dok su se po četiri puta u listu strijelaca upisale Nataša Ćorović i Valerija Maslova.

Budućnost Bemax će u narednom kolu, 13. februara u Dortmundu, igrati protiv Borusije.

BUDUĆNOST BEMAX - ESBJERG 25:36 (13:14)

Podgorica - „Bemax arena”. Gledalaca: 500. Sudije: Praštalo i Balvan (BiH). Sedmerci: Budućnost Bemax 5 (5), Esbjerg 3 (1). Isključenja: Budućnost Bemax 6, Esbjerg 4 minuta.

Budućnost Bemax: Atingre (osam odbrana i sedmerac), Babović, J. Kadović (jedna odbrana), Ćorović 4, Mitrović, J. Vukčević, Pletikosić 6 (3), Zrnić, Popović 2, Marsenić, Bulatović, Maslova 4 (2), N. Kadović, Pavićević 6, Kepić 1, N. Vukčević 2.

Esbjerg: Poulsen (sedam odbrana), Ekerle, Nilsen 8, Meler 3, Breistel 2, Turkoglu, Tranborg 5, Jakobsen 6, Solberg-Isaksen 2, Reistad 7, Jensen 3 (1).

Bonus video: