Marina Rajčić u Šiofoku, Dijana Mugoša u Krajovi

„Mislim da sam napravila pravu odluku, Šiofok će biti pravo mjesto za novi korak u mojoj karijeri. Trener Uroš Bregar je odigrao važnu ulogu u mom donošenju odluke, ima mnogo iskustva i u klubovima i u reprezentacijama”, rekla je Rajčićeva

9095 pregleda 2 komentar(a)
Foto: siofokkc.hu
Foto: siofokkc.hu

Treći inostrani klub u karijeri Marine Rajčić biće Šiofok.

Nakon epizoda u Mecu i turskom Kastamonuu, sa kojima je igrala u Ligi šampiona, prva golmanka crnogorske reprezentacije će nastupati u najjačem nacionalnom takmičenju na svijetu.

Šiofok, na čijoj klupi sjedi Slovenac Uroš Bregar, trenutno je tek osmi na tabeli mađarskog šampionata.

Cilj je da se naredne sezone ekipa uključi u borbu sa Đerom i Ferencvarošem, zbog čega se dovode pojačanja.

„Veoma smo zadovoljni što smo doveli Marinu Rajčić. Prvi zahtjev Uroša Bregara je bio da dovedemo crnogorsku golmanku”, rekao je direktor kluba Janoš Fodor.

Djevojka koja je u dresu Budućnosti dva puta osvojila Ligu šampiona je srećna zbog novog izazova.

„Uvijek sam tražila šanse da napredujem tokom karijere. U Šiofoku ću imati šansu da igram mađarski šampionat, koji je najjači uz ruski, francuski i danski. Mislim da sam napravila pravu odluku, Šiofok će biti pravo mjesto za novi korak u mojoj karijeri. Trener Bregar je odigrao važnu ulogu u mom donošenju odluke, ima mnogo iskustva i u klubovima i u reprezentacijama. I Mađarska je mala, ne idete danima na putovanja i imate više vremena za pripremanje”, rekla je Rajčićeva.

Ligu šampiona napušta i Dijana Mugoša - nakon tri sezone u Podravci, 26-godišnja Podgoričanka će preći u Rumuniju, jer je potpisala za Krajovu.

Lijevo krilo „lavica” će u novom klubu igrati sa saigračicom iz reprezentacije, Anastasijom Babović, koja je prije nekoliko dana potpisala dvogodišnji ugovor sa Krajovom.

Bonus video: