Jelena Despotović u drugom stanju, vraća li se do Evropskog prvenstva?

S obzirom na to da bi trebalo da se porodi tokom ljeta, moguće je da će biti na raspolaganju selektorki Bojani Popović za Evropsko prvenstvo, koje se igra od 4. do 20. novembra

12357 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Www.gyorietokc.hu
Foto: Www.gyorietokc.hu

Za Jelenu Despotović je završena sezona.

Srećom, nije riječ o povredi, već o najljepšem mogućem razlogu - jedna od najboljih crnogorskih rukometašica je u drugom stanju, zbog čega će pauzirati praktično do kraja godine.

Najmlađa osvajačica zlatne evropske medalje iz Beograda 2012. godine je ovog ljeta stigla u Đer, sa kojim je potpisala dvogodišnji ugovor.

„Razmatranje ovakve situacije iz ugla lidera kluba je veoma teško. S jedne strane, kao roditelj, naravno da sam srećan i podržavam kad neko zasnuje porodicu i gradi privatni, pored profesionalnog života. Ali, s druge strane. teško je klubu da reaguje na tako neočekivane vijesti, jer nikada nije dobro da ostanete bez igračice usred sezone, pogotovo na tako dug period. Ovo će definitvno promijeniti strukturu tima i opteretiti ostale igračice. Želim Jeci dobro zdravlje u mjesecima koji dolaze”, rekao je predsjednik Đera, Čaba Barta.

Despotovićeva u najboljem evropskom klubu nije imala veliku minutažu, jer je imala dosta problema sa ramenom, zbog čega je propustila i Svjetsko prvenstvo u Španiji.

U trudnoći će imati dovoljno vremena da zaliječi tu povredu i potpuno zdrava se vrati na teren.

S obzirom na to da bi trebalo da se porodi tokom ljeta, moguće je da će biti na raspolaganju selektorki Bojani Popović za Evropsko prvenstvo, koje se igra od 4. do 20. novembra.

Domaćin jedne od grupa prve faze je Podgorica, a preostale se igraju u Skoplju i Ljubljani, gdje je na programu finalni vikend.

Loša stvar je što je ovo EP pomjereno mjesec ranije, kako se ne bi poklapalo sa Svjetskim prvenstvom u fudbalu, koje se u decembru igra u Kataru.

Da se najbolje evropske rukometašice, kao po običaju, za medalje bore u decembru, Despotovićeva bi sigurno bila potpuno spremna i iza sebe imala bar nekoliko utakmica u dresu Đera...

Djevojka rođena 1994. godine je bila ponajbolja igračica Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Danskoj 2020. godine, ali su potom počeli problemi.

Kvalifikacioni turnir u Podgorici za Olimpijske igre nije odigrala zbog koronavirusa, a nakon toga su problemi sa ramenom postali ozbiljniji, zbog čega u Tokiju nije igrala kako može.

Muke su se nastavili i po dolasku u najveći klub na svijetu, pa je nije bilo ni na SP u Španiji.

Bonus video: