Popović: Uradili smo sve da pobjedom uveličamo rođendan kluba

Budućnost danas u 13. kolu Lige šampiona savladala u gostima Borusiju Dortmund (34:30) i ostvarila drugu pobjedu ove sezone

8180 pregleda 4 komentar(a)
Bojana Popović, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Bojana Popović, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Rukometašice Budućnosti savladale su danas u gostima Borusiju (34:30) i pobjedom u 13. kolu Lige šampiona uveličale 73. rođendan kluba.

Trener Budućnosti, Bojana Popović smatra da je Budućnost danas odigrala najbolji meč u napadu ove sezone.

"Velika borba tokom svih 60 minuta, pripremali smo se za to čitave sedmice i znali smo da će biti teško. Znali smo da je Borusija odličan tim koji se bori tokom čitavog meča, da igraju brzo i da je potrebno da budemo fokusirani svih 60 minuta. Ostvarili smo pobjedu i veoma smo srećni, ponosna sam na djevojke. Bili smo blizu tokom čitavog prvog poluvremena, a u finišu prvog dijela napravili smo nekoliko grešaka koje je protivnik iskoristio. U nastavku smo odigrali sa velikom energijom, imali smo dobru koncentraciju u napadu, ovo je možda i naše najbolje napadačko izdanje u sezoni. Ovo je lijep poklon za rođendan kluba, pružili smo maksimum da pobjedom uveličamo ovaj značajan datum", kazala je nakon meča Popović.

Valerija Maslova je odigrala najbolju utakmicu u dresu Budućnosti - susret je završila sa 10 golova.

"Bila je ovo velika borba, a na licima svih djevojaka se vidjelo koliko nam znači ovaj meč i koliko smo podržavale jedna drugu. Golman nam je pomogao u pravom trenutku i upisao nekoliko značajnih odbrana. Bilo je grešaka i u napadu i u odbrani, ali smo uspjeli da dođemo do pobjede. Ponosna sam, a imale smo i dodatni motiv zbog rođendana kluba. Ovo je druga pobjeda u sezoni, a ekipa je prvu ostvarila bez mene, jer sam tada bila povrijeđena", kazala je Maslova.

Bonus video: