Plave žele oproštaj sa stilom

Rukometašice Budućnost Bemaxa večeras (18 sati) igraju posljednji meč u sezoni u Ligi šampiona, rival je Podravka u Podgorici

1870 pregleda 0 komentar(a)
Želi dobru igru i pobjedu: Bojana Popović, Foto: ŽRK Budućnost/Dejan Starčević
Želi dobru igru i pobjedu: Bojana Popović, Foto: ŽRK Budućnost/Dejan Starčević

Došao je momenat za posljednji meč rukometašica Budućnost Bemaxa u kampanji Lige šampiona u kojoj se suočila sa brojnim izazovima sa nikad mlađom i neiskusnijom ekipom.

”Plave”, koje su u 13 utakmica grupe A upisale dvije pobjede (nad Brestom kod kuće i Borusijom u Dortmund) i 11 poraza, večeras se od 18 sati u “Bemax areni” sastaju sa Podravkom. Hrvatski sastav je posljednji na tabeli sa ukupno dva boda, a jedini trijumf je ostvario upravo protiv Budućnosti u septembru prošle godine kada je slavio rezultatom 29:22.

- Vjerujem da možemo da nastavimo u dobrom ritmu nakon pobjede u Dortmundu. Djevojke u posljednjem meču treba da pruže maksimum i da prenesu dobru energiju sa treninga. Kada vjeruješ u ono što radiš, onda stigne nagrada kao što je to bilo u prethodnom meču - rekla je Bojana Popović.

Nema u timu Tatjane Brnović, ali ni Valerije Maslove, koja se već pridružila novom klubu - moskovskom CSKA. Ipak, mladi sastav želi da se na pravi način oprosti od evropske elite i izbjegne posljednje mjesto u grupi. To će uspjeti ako ne izgubi od današnjeg protivnika.

- Podravka dolazi u izmijenjenom sastavu u odnosu na naš prvi međsuobni duel, ali bilo je promjena i kod nas. Značajno smo napredovali tokom sezone, vjerujemo u sebe i nadam se da možemo da prenesemo dobru atmosferu sa treninga i na utakmicu. Bilo bi dobro da ponovimo igru iz Dortmunda, kada nam je dobar osjećaj donio trijumf - istakla je Bruna Zrnić.

Mlada Andrijana Popović vjeruje da će u meču bez velikog rezultatskog značaja biti dosta borbe.

- Očekujemo težak meč, iako Podravka dolazi u izmijenjenom sastavu. Sigurno je željna borbe kao i mi. Potrebno je da imamo dobar nivo igre u oba pravca, ali jasno je da je odbrana ključna. Ne smijemo da dozvolimo protivniku lake golove, želimo da pružimo maksimum i da na najbolji način završimo sezonu u Ligi šampiona - kazala je Popović.

Bonus video: