Bojana Popović: Ovo nam je najbolje poluvrijeme u sezoni

„Srećna sam što smo razliku na početku 2. poluvremena napravile zahvaljujući Jeci (Jelena Vukčević). Ima samo 17 godina, ali je bila fokusirana i igrala bez stresa”, poručila je Popovićeva

7478 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Luka Stanković/ŽRK Budućnost
Foto: Luka Stanković/ŽRK Budućnost

Oproštaj od Lige šampiona bio je sa stilom - rukometašice Budućnost Bemaxa su savladale Podravku 27:21 i drugom uzastopnom pobjedom zauzele 7. mjesto u grupi B.

Bojana Popović je, razumljivo, bila srećna.

„Oba tima su se borila 60 minuta. Prvo je bilo teže, od odmora smo odigrale bolje u odbrani i sa lakim golovima stekle prednost. Ovo nam je možda najbolje poluvrijeme u ovoj sezoni”, rekla je šefica stručnog štaba.

Posebno je apostrofirala učinak dvije igračice - Anastasije Babović i Jelene Vukčević.

„Ana je bila dobra na golu i dala cijelom timu dodatnu energiju da trči. Srećna sam što smo završile sezonu na ovaj način, sa dvije vezane pobjede, a i zato što smo razliku na početku 2. poluvremena napravile zahvaljujući Jeci. Ima samo 17 godina, ali je bila fokusirana i igrala bez stresa”, poručila je Popovićeva.

Ilda Kepić napomenula da je vrlo lijepo pobijediti na kraju.

„Dale smo sve, bila je dobra energija na cijeloj utakmici. Pokušavale smo da nađemo rješenja, pogotovo u odbrani i našli ih u nastavku, kada smo oduzele energiju protivniku”.

I trener Podravke Goran Mrđen i bek Tina Barišić su apostrofirali da se ne može pobijediti sa jednim dobrim poluvremenom.

„Čestitam Budućnosti na pobjedi, odigrala je utakmicu sa više energije. Nama je možda ostavio traga meč u srijedu sa Ferencvarošem, jer nam je igrački kadar sužen. Nikako da povežemo dva poluvremena, presudilo je što smo u 17-18 minuta dali samo tri gola. Tako se ne može dobiti ni kući, a ne u gostima. Izgubili smo utakmicu igrom u napadu u 2. poluvremenu”, naglasio je Mrđen.

„Ponavlja nam se scenario da samo jedno poluvrijeme odigramo dobro. Bilo je previše promašenih zicera da bismo tražili pobjedu u Podgorici, nažalost sada nam se to desilo u drugom”, istakla je Barišićeva.

Bonus video: