Podvig rukometaša Budućnosti - ne treniraju od 11. decembra, a ušli u polufinale Kupa

Budućnost drugi put zaredom izborila plasman na finalni turnir Kupa Crne Gore, a 20. maja igraće protiv pobjednika meča Rudar - Mornar 7 i može da napravi i korak dalje u odnosu na prošlu sezonu. Pitanje je, međutim, da li će do finala, koje se igra na Dan nezavisnosti, klub uopšte i postojati, jer od uprave nema ni traga ni glasa

6720 pregleda 4 komentar(a)
Slavlje rukometaša Budućnosti nakon penal serije sa Brskovom, Foto: mnerukomet.me
Slavlje rukometaša Budućnosti nakon penal serije sa Brskovom, Foto: mnerukomet.me

Crnogorski rukomet je s pravom bio jedna od najljepših januarskih priča u Evropi, ali vijest iz našeg dvorišta nikako nije bila za pohvalu.

Dok su „lavovi” blistali na EHF Euru u Mađarskoj i Slovačkoj, rukometaši Budućnosti su bili prinuđeni da se obrate javnosti i poruče da stupaju u štrajk, jer im uprava nije davala plate koje su u prosjeku 100 eura!

I da stvar bude tužnija, od tada se stvari nisu pomjerile sa mrtve tačke. Mjesec kasnije, „plavi” su na meč četvrtfinala Kupa Crne Gore izašli bez ijednog treninga!

Posljednji put su trenirali 11. decembra, ali su pokazali kakvo srce imaju i poslije boljeg izvođenja sedmeraca savladali Brskovo (29:28).

Iako su u finišu gubili 24:21, smogli su snage da izbore penal lutriju golom Nemanje Jovanovića tri sekunde prije kraja za 25:25.

Heroji su svi, a tačku je stavio Nikola Lipovina, koji je stao na gol u završnoj seriji i odbranio penal Borisu Saviću.

Lipovina je i vodio ekipu, jer njegov imenjak i prvi trener ekipe, Nikola Jablan, nije želio da preuzme rizik da mu se neko od igrača povrijedi bez ijednog treninga.

Budućnost je tako drugi put zaredom izborila plasman na finalni turnir Kupa Crne Gore, a 20. maja igraće protiv pobjednika meča Rudar - Mornar 7 i može da napravi i korak dalje u odnosu na prošlu sezonu.

Pitanje je, međutim, da li će do finala, koje se igra na Dan nezavisnosti, klub uopšte i postojati, jer od uprave nema ni traga ni glasa.

Bilo je puno obećanja od predsjednika kluba Abaza-Belog Džafića i gradskih vlasti, ali sve je to, bar zasada, uzaludno...

U drugom četvrtfinalu, Lovćen je u Tivtu savladao Partizan 28:20, uz 11 golova Igora Markovića. Cetinjani će u polufinalu igrati sa pobjednikom sjutrašnjeg meča Budvanska rivijera - Jedinstvo (18 časova).

Bonus video: