Tatjana Brnović napustila Budućnost Bemax i otišla u Rostov kod Pera Johansona

Crnogorska reprezentativka će se ruskom prvaku pridružiti nakon dvomeča sa Norveškom u EHF Euro kupu, 2. i 5. marta, a imaće pravo nastupa u nokaut fazi Lige šampiona

13161 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Najveći crnogorski klub je ostao bez najbolje rukometašice - Tatjana Brnović je raskinula ugovor sa Budućnost Bemaxom i prešla u Rostov, sa kojim je potpisala sporazum do ljeta 2024. godine.

Jedna od najboljih pivotkinja svijeta je imala ugovor do ljeta 2023. godine, ali je tražila od kluba da ode, kako bi igrala u timu sa većim ambicijama.

Prvak Evrope iz 2012. i 2015. godine je u velikoj finansijskoj krizi i bilo je jasno da ne može da napravi konkurentan tim za sljedeće izdanje Lige šampiona. Zbog toga je došlo do raskida saradnje sa 23-godišnjom Podgoričankom.

Brnovićeva će se ruskom prvaku pridružiti nakon dvomeča sa Norveškom u EHF Euro kupu, 2. i 5. marta, a imaće pravo nastupa u nokaut fazi Lige šampiona.

U ruskom klubu će sarađivati sa bivšim selektorom crnogorske reprezentacije, Perom Johansonom, a trebalo bi da bude prvi izbor na crti.

Rostov je izborio direktno učešće u četvrtfinalu, koje se igra krajem aprila i početkom maja.

Za Budućnost će naredne sezone kao pivotkinje igrati djevojke koje su u subotu protiv Podravke i završile odiseju u Ligi šampiona - Nikolina Vukčević i Andrijana Popović, koja je prebačena na liniju sa pozicije lijevog beka.

Bonus video: