Marta Batinović iskreno: Bilo mi je jako teško da dođem u Podgoricu, pogodilo me je sve što se dešavalo oko OI

„Bilo mi je jako teško da dođem u Podgoricu, to zna i selektorka. Pričale smo dok je trajalo Svjetsko prvenstvo, baš me je pogodilo sve što se dešavalo oko Olimpijskih igara, ali mora da se ide dalje, nastavlja se život, karijera i sve”, poručila je Batinovićeva

12963 pregleda 31 reakcija 4 komentar(a)
Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Prvi put poslije gotovo 12 mjeseci, na golu Crne Gore stajaće Marta Batinović.

Djevojka rođena u Hrvatskoj je otpala sa spiska pred Olimpijske igre u Tokiju, iako je Bojana Popović odlučila da na Daleki istok vodi tri golmanke.

Zbog toga je nije bilo protiv Sjeverne Makedonije u EHF Euro kupu, kao ni na Svjetskom prvenstvu u Španiji, ali je nakon mnogo razgovora odlučila da se vrati među „lavice”.

„Bilo mi je jako teško da dođem u Podgoricu, to zna i selektorka. Pričale smo dok je trajalo Svjetsko prvenstvo, baš me je pogodilo sve što se dešavalo oko Olimpijskih igara, ali mora da se ide dalje, nastavlja se život, karijera i sve”, poručila je Batinovićeva.

Rival Crne Gore biće najjači mogući - Norveška. Prvi meč igra se u srijedu u 18 časova u „Bemax areni”, tri dana kasnije je duel u Larviku.

„Norveška je sila broj 1 i sigurno će to dugo biti, jer ima fantastičnu ekipu. Drago mi je što sam tu i prvi put upoznajem neke djevojke. Biće to dobro iskustvo, da se do novembra što bolje upoznamo. Nadam se da ću se pokazati u što boljem svjetlu i da ću biti potpuno spremna za ono što nas čeka na Evropskom prvenstvu”.

Batinovićeva brani sjajno u dresu Glorije Buzau, koja je poremetila hijerarhiju u rumunskom rukometu.

„Glupo mi je da pričam o sebi, ali poslije onoga što je bilo ljetos sam došla u klub i branim po 60 minuta. Moja ekipa je osvojila i Kup i Superkup Rumunije, nikad se nije desilo da tako mali klub osvoji pehare i uzme bodove i Vlčei i Bukureštu. U jako sam dobroj formi, to pokazuje i statistika, nadam se da ću sačuvati zdravlje i biti spremna za svaki meč u klubu i timu Crne Gore”, zaključila je Batinovićeva.

Predsjednik RSCG Petar Kapisoda i kapitenka Jovanka Radičević
Predsjednik RSCG Petar Kapisoda i kapitenka Jovanka Radičevićfoto: Stefan Ivanović/RSCG

Kapitenka Jovanka Radičević, koja je danas u prostorijama RSCG primila nagradu za najbolju rukometašicu u Crnoj Gori u sezoni 2020/2021, smatra da se ne mogu porediti mart ove i prošle godine, kada su „lavice” savladale Norvežanke 28:23 u dvorani „Verde”.

„Teško je praviti paralelu, jer smo u drugačijem sastavu. Ono što me hrabri je što uvijek kada igramo protiv Norveške nije potrebno trošiti riječi o inspiraciji i motivu. Sve želimo najbolje, probude u nama ono što nijedna druga reprezentacija je radi. Raduje me da su se priključile Milena i Marta, sve je ovo dobra uvertira za ono što nas čeka u novembru”, istaklo je 35-godišnje lijevo krilo.

Recept protiv Norveške je jednostavan, ali ga je veoma teško sprovesti u djelo.

„Utakmica će biti izuzetno teška. Rezultat nije imperativ, ali jeste da odigramo što bolje u odbrani i napadu. Recept protiv njih znamo, da igramo čvrsto i agresivno u odbrani i spriječimo kontru, koja je njihovo najjače oružje”, poručila je Radičevićeva.

Bonus video: