Crna Gora - Norveška: Srcem na velikana

Rukometašice Crne Gore večeras (18 časova) u EHF Euro kupu dočekuju najjaču selekciju svijeta, Norvešku

4803 pregleda 0 komentar(a)
Rukometašice Crne Gore nakon meča sa Norveškom u martu prošle godine, Foto: Savo Prelević
Rukometašice Crne Gore nakon meča sa Norveškom u martu prošle godine, Foto: Savo Prelević

Nakon turbulentne 2021, obilježene trećim nastupom na olimpijskim igrama, promjenama u stručnom štabu, teškim povredama i oproštajem nekoliko veoma važnih igračica, rukometašice Crne Gore okreću novi list.

Za izabranice Bojane Popović danas počinje 2022, godina velike šanse, jer će Podgorica biti domaćin jedne od grupa na 15. Evropskom prvenstvu. A prvi rival u godini u kojoj “lavice” potajno sanjaju o trećoj medalji na velikim takmičenjima biće najveća svjetska velesila, Norveška.

Jovanka Radičević i drugarice večeras (18 časova) u “Bemax areni” dočekuju planetarnog i kontinentalnog šampiona u EHF Euro kupu, u kojem nastupaju branilac titule i tri domaćina Evropskog prvenstva.

- Za sve nas je veliki motiv kada igramo sa Norveškom koja je broj jedan u svjetskom rukometu. Vjerujem da ćemo sve uživati i pokazati bolju igru u odnosu na prethodne utakmice - istakla je Milena Raičević.

Od Svjetskog prvenstva u Japanu u decembru 2019, 31-godišnja Podgoričanka je odigrala samo 10-ak minuta za reprezentaciju, i to u oktobru prošle godine protiv Sjeverne Makedonije u Nikšiću. Pauzirala je dugo - prvo zato što je sve stalo zbog korone, potom zbog trudnoće i porođaja, a kasnije što nije željela da zauzima mjesto bilo kome kad nije potpuno spremna.

- Imala sam dosta zdravstvenih problema, zato sam odustala od Svjetskog prvenstva u Španiji u dogovoru sa selektorkom. Nisam bila spremna za SP, kao ni za Olimpijske igre prije toga. Sad sam zdravija, ne baš potpuno, ali mogu da pružim 100 odsto. Srećna sam, prije svega što sam opet dio tima i što ću dobiti šansu da igram za reprezentaciju.

U njenom odsustvu, Crna Gora je baš protiv Norveške upisala jednu od najvećih pobjeda u martu prošle godine u dvorani “Verde” na kvalifikacionom turniru za OI (28:23).

- Bile smo bolje u martu, a pobjeđivale smo Norvešku i u ranijem periodu. Vjerujem da ćemo i danas odigrati dobar meč, vidjećemo da li će to biti dovoljno za pobjedu. Daćemo i više od maksimuma, jer igramo u Podgorici - poručila je Raičevićeva.

U njenom odsustvu, na poziciji srednjeg beka je neprikosnovena postala Itana Grbić, koja će biti jedan od glavnih aduta protiv Norveške.

- Glupo je trošiti riječi o aktuelnom evropskom i svjetskom prvaku. Izazov je veliki, daćemo sve od sebe, a vidjećemo koliko ćemo u ovom sastavu moći da im se suprotstavimo. Norvežanke na prvoj utakmici protiv Slovenije nisu bile u kompletnom sastavu, sada jesu, čime su pokazale koliko poštuju Crnu Goru - istakla je Grbićeva.

”Lavice” su lani savladale tim sa sjevera Evope bez pomoći navijača, sada se nadaju da će dvorana biti ispunjena koliko je dozvoljeno.

- Uvijek nam je značajna podrška, pozivam navijače da dođu i ispoštuju potrebne mjere. Biće naš osmi igrač - istakla je igračica Ferencvaroša.

Bonus video: