Bojana Popović: Vidjele su se dobre stvari, ali i neke koje moramo da mijenjamo

„Bilo mi je prelijepo da igram u punoj dvorani, odavno nije bilo ovako kada igra Budućnost i Crna Gora. Odigrale smo stvarno dobru utakmicu, na dobrom smo putu da u novembru na Evropskom prvenstvu budemo na visokom nivou“, poručila je Marta Batinović

6443 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Nikola Nikolić
Foto: Nikola Nikolić

Kao i Budućnost Bemax nekoliko puta ove sezone, i rukometašice Crne Gore su odigrale odlično 1. poluvrijeme, ali su u nastavku pale i izgubile od Norveške 32:27.

Prvak svijeta i Evrope je iskoristio greške i promašene šuteve "lavica" da u prvih 15-ak minuta 2. poluvremena sa minimalne ode na osam golova razlike i riješi sve dileme.

„Uvijek je inspiracija igrati sa Norveškom, bezveze je i trošiti riječi o njoj. Da biste bili ravnopravni sa njom, morate 60 minuta da radite ozbiljan, rudarski posao, bez grešaka, promašaja, da imate fenomenalne golmanke. Odigrale smo pametno 1. poluvrijeme, ali nam je u drugom pao tempo u napadu, što je rival iskoristio i odvojio se lakim golovima. Poslije se bilo teško vratili u ritam“, rekla je Bojana Popović.

Crnu Goru u novembru čeka veliki izazov - Evropsko prvenstvo, na kojem se grupna faza igra u Podgorici. Do tada se mora proširiti fond igračica koje mogu da daju doprinos na utakmicama sa ovako moćnim rivalima.

„Već duže smo u smjeni generacija, u nalaženju mladih djevojaka koje će da budu budućnost reprezentacije. Rotirale smo i večeras i vidjele neke dobre stvari, ali i neke koje moramo da mijenjamo. Vrlo malo je vremena do novembra, vjerovatno ćemo iskoristiti Mediteranske igre na ljeto, da mlađe podižu nivo“, poručila je selektorka.

Problem je bio što su halfove u odbrani mogle da igraju samo Milena Raičević i Tatjana Brnović, iako nisu 100 odsto spremne. Te pozicije inače pokrivaju i duže odsutne Đurđina Jauković i Jelena Despotović, po potreni i Ema Ramusović, a nije bilo ni Ilde Kepić (još nije dobila sertifikat EHF-a) i Andrijane Popović, koja ima temperaturu.

„Nemamo rotaciju na pozicijama tri i četiri u odbrani, samo Milenu Raičević koja je igrala poslije porođaja i teške povrede i Tanju, koja dva i po mjeseca nije trenirala sa ekipom. Andrijana je bolesna, Ilda nije dobila sertifikat, a trebalo je da ih bude bar četiri da bi mogle da se mijenjaju. Nalazile smo prelazna rješenja, sve će biti drugačije kada se vrati Đina, možda i Jeca, kao i Ema. Sa njima smo odbrambeno veoma kvalitetne“, naglasila je Popovićeva.

Marta Batinović je bila izvanredna sa 15 odbrana i pokazala da mora da bude prva golmanka ekipe.

„Bilo mi je prelijepo da igram u punoj dvorani, odavno nije bilo ovako kada igra Budućnost i Crna Gora. Odigrale smo stvarno dobru utakmicu, na dobrom smo putu da u novembru na Evropskom prvenstvu budemo na visokom nivou“, poručila je 31-godišnja čuvarka mreže.

Bonus video: