Dominacija giganta: Crna Gora zaleđena na minus 17 u Larviku

Bez nekoliko povrijeđenih i odsutnih glavnih rukometašica, tim Bojane Popović je bio osuđen na poraz. Ne i ovako ubjedljiv - Norveška se poigravala sa „lavicama” i slavila čak 17 razlike (40:23)

11689 pregleda 22 reakcija 23 komentar(a)
Jedina bila raspoložena u napadu: Tatjana Brnović, Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Jedina bila raspoložena u napadu: Tatjana Brnović, Foto: Stefan Ivanović/RSCG

I da je bila kompletna, Crna Gora bi teško mogla i da zaprijeti najdominantnijoj rukometnoj sili u Larviku.

Ovako, bez nekoliko povrijeđenih i odsutnih glavnih rukometašica, tim Bojane Popović je bio osuđen na poraz. Ali, ne i ovako ubjedljiv - Norveška se poigravala sa „lavicama” i slavila čak 17 razlike (40:23).

Osim u uvodnih nekoliko minuta, kada je jednom i vodila (2:1) i tri puta stizala do izjednačenja, Crna Gora nije mogla ništa protiv svjetskog i evropskog prvaka.

Torir Hergeirson je na pres konferenciji u Podgorici objasnio da mu je ovo pretposljednja akcija pred Evropsko prvenstvo u novembru, zbog čega je odlučio da pozove sve najbolje što ima.

Bez Đurđine Jauković, Eme Ramusović, Jelene Despotović, Katarine Džaferović, Andrijane Popović i Ilde Kepić, ali i Jovanke Radičević i Milene Raičević (da ne pominjemo Majdu Mehmedović i Andreu Klikovac, koje su se oprostile), Crna Gora nije imala ni kvaliteta, ni snage da se odupre velesili.

Norveška je kažnjavala izostanak glavnih igračica u odbrani protivnica, a još bolje koristila greške i promašaje u napadu djevojaka u zelenim dresovima i iz kontri lagano povećavala prednost.

Već u 24. minutu, nakon serije 9:3, bilo je 15:8, da bi na velikom odmoru bilo 17:11.

Kao i u „Bemax areni” tri dana ranije, Skandinavke su pojačale na startu nastavka i već u 35. minutu stigle do dvocifrene prednosti (22:12).

Razlika je samo rasla, pa je u 44. minutu bilo 30:15, u 51. čak 35:18, a tih plus 17 je bilo do kraja.

Ovo je najubljedjiviji poraz Crne Gore od Norveške. Dosadašnji rekord je postavljen u grupnoj fazi Olimpijskih igara u Tokiju, kada je najbolja selekcija na planeti nakon izjednačenih 30 minuta (13:13) u nastavku dominirala i slavila 35:23.

Bonus video: