Bojana Popović: Nemamo kvalitet da u ovom sastavu adekvatno pariramo Norveškoj

„Pribojavala sam se ovog meča, jer sam znala koliko je Norveška moćna i koliko naših igračica je van forme ili trenažnog sistema. Sa samo jednom igračicom u sredini odbrane bilo je nemoguće odgovoriti na fantastičan napad protivnika”, rekla je selektorka

4723 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Nakon ubjedljivog poraza od Norveške (40:23) nije bilo lako selektorki Bojani Popović da kaže bilo šta.

Jeste da je nedostajalo nekoliko glavnih rukometašica, ali je utisak da su „lavice” mogle i morale bolje.

„Pribojavala sam se ovog meča, jer sam znala koliko je Norveška moćna i koliko naših igračica je van forme ili trenažnog sistema. Sa samo jednom igračicom u sredini odbrane bilo je nemoguće odgovoriti na fantastičan napad protivnika. Uz to, nismo imale raspoloženu igračicu u napadu za šuteve sa spoljnih pozicija, dok smo u početku promašile šuteve koje nismo smjele”, rekla je Popovićeva.

Selektorka je zamjerila igračicama na povratku u odbranu nakon nerealizovanih napada i lošem izboru šuteva.

„Iako Norveška ima dvije vrhunske golmanke, neke šuteve smo jednostavno morale da realizujemo. I vraćanje u odbranu je moralo da bude bolje, iako smo znale da Norveška kažnjava svaku grešku u napadu. Sve to smo znale, ali jednostavno nemamo kvalitet da u ovom sastavu adekvatno pariramo ovakvom rivalu”.

Ni fokus nije bio na nivou.

„I borbenost i karakter koju smo pokazale u Podgorici, danas je izostala. Jasno je da protiv Norveške morate da pružite 200 odsto mogućnosti i budete fokusirani svih 60 minuta, ukoliko želite da ostavite dobar utisak. Ne smije da nam se desi da se predajemo prije kraja i to je ono čega želim da se drže sve djevojke u svim narednim mečevima”.

Bonus video: