OKUPILA SE MUŠKA RUKOMETNA REPREZENTACIJA CRNE GORE

Đukić: Prejake riječi i prevelika obećanja često su spoticali nacionalni tim

“Ono što obećavam je da nećemo ustuknuti, da ćemo biti maksimalno spremni – taktički, tehnički i fizički . Ako neko bude bolji od nas takvih, čestitaćemo mu”, rekao je Đukić
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.10.2017. 12:04h

Rukometna reprezentacija Crne Gore okupila se danas u Podgorici, prvi put nakon što se vratila na najveću scenu i izborila plasman na Evropsko prvenstvo.

Izabranici Dragana Đukića će, u okviru tzv. EHF nedjelje, odigrati dva kontrolna meča sa Češkom.

Odlazak na Evropsko prvenstvo, povratak iz izgubljene pozicije u kvalifikacijama, sjajna izdanja u duelima sa Švedskom i Rusijom, potencijal koji ekipa ima – od crnogorskih rukometaša očekuje se dosta na šampionatu u Hrvatskoj.

Očekuje to i selektor Đukić, ali njegov stil nije megalomanski i pretenciozan.

“Prejake riječi i prevelika obećnja su nešto što je puno puta spotaklo reprezentaciju Crne Gore. Velika takmičenja su bila kao neka raskrsnica, nakon kojih se kretalo od početka. Ja želim da ovo takmičenje bude neki novi, drugačiji početak - kontinuiranog učešća na najvećoj sceni i početak trajanja jedne generacije. Uradićemo sve da tako i bude”, kazao je Đukić.

Plasman na veliko takmičenje je, dakle, osnovni cilj, sve preko toga – velika stvar.

Crna Gora će biti spremna da napravi korak više u Hrvatskoj.

“Ono što obećavam je da nećemo ustuknuti, da ćemo biti maksimalno spremni – taktički, tehnički i fizički . Ako neko bude bolji od nas takvih, čestitaćemo mu”, rekao je Đukić.

“Mislim da smo pokazali da smo homegen i dobar tim. Idemo u završnicu sa ambicijama da pobijedimo nekoga, da maksimalno iskoristimo prvenstvo i da pokažemo sve što znamo”, kazao je Vasko Ševaljević.

Crnu Goru na šampionatu u Hrvatskoj čeka paklena grupa, u kojoj su Njemačka i Slovenija favoriti, a Makedonija rival protiv koga, čini se, može da se traži rezultat za drugi krug.

“Zna se kakav je rukometni bum u Makedoniji. Vardar je šampion Evrope, Metalurg igra sjajno, reprezentacija je dugo zajedno. U Zagreb će doći 6-7 hiljada navijača i podrškom svake druge vrste, kakvu obično imaju na velikim takmičenjima”, naglasio je Đukić

To što maksimalno respektuju rivale ne znači, međutim, i da ne razmišljaju o čudima. Kao primjer da je u sportu sve moguće, Đukić je nedavno naveo košarkašku reprezentaciju Slovenije, te fudbalski tim Grčke, koji su iz drugog, ili trećeg plana stigli do evropskog trona.

“Ukoliko sve vi između sebe složni i homogeni, znate što hoćete, onda je sve moguće. To je motiv da budemo još jači i da odemo na to takmičenje da igramo kao do sada. Mislim da Crna Gora ima prepoznatljiv stil igre i mislim da i naši rivali to znaju”, rekao je Đukić.

Galerija

Preporučujemo za Vas