Povratak na teren poslije skoro četiri godine: Igor Vori potpisao za Fuhse iz Berlina

Slavni hrvatski pivot, koji se oprostio od rukometa na proljeće 2018. u dresu Zagreba, stigao je u redove kluba iz glavnog grada Njemačke da zamijeni teže povrijeđenog Johana Koha

3471 pregleda 1 komentar(a)
Foto: www.fuechse.berlin
Foto: www.fuechse.berlin

Najprijatnije iznenađenje Bundeslige je Fuhse Berlin Miloša Vujovića, koji bi, kad odigra zaostale utakmice mogao da preotme Kilu 2. mjesto na tabeli i vizu za Ligu šampiona.

A u tom poduhvatu imaće pomoć čovjeka koji je završio karijeru prije skoro četiri godine, Igora Vorija.

Slavni hrvatski pivot, koji se oprostio od rukometa na proljeće 2018. u dresu Zagreba, stigao je u redove kluba iz glavnog grada Njemačke da zamijeni teže povrijeđenog Johana Koha.

Vori, koji je u septembru proslavio 41. rođendan, bio je direktor reprezentacije Hrvatske, trener Zagreba, a nedavno izabran za selektora juniorske selekcije svoje zemlje.

Za Hrvatsku je nastupio 246 puta i osvojio 10 medalja, od kojih su dvije bile zlatne - 2004. na Olimpijskim igrama u Atini i 2003. na Svjetskom prvenstvu u Portugalu.

Bio je i najbolji igrač Svjetskog prvenstva 2009, najbolji defanzivac EHF Eura 2008. i član idealne sedmorke na EP 2010.

Osim za Zagreb, igrao je za italijanske klubove Prato i Konversano, te Barselonu, Hamburg, sa kojim je bio šampion Evrope, i Pari Sen Žermen.

„Razmišljali smo kako bismo mogli da nadoknadimo odsustvo Johana Koha, a budući da je prelazni rok zatvoren u februaru, dopušteno je bilo da dovedemo samo igrače koji nisu imali ugovor. Razgovarao sam s Vorijem i on je odmah rekao da će nam pomoći do kraja sezone. Dobijamo vrlo iskusnog i iskusnog igrača”, kazao je sportski direktor Fuhsea i legendarno njemačko lijevo krilo, Štefan Krečmar.

Bonus video: