Budućnost gostuje Mecu: Najmlađi tim u ulozi autsajdera

"Svjesne smo da smo mlade i da moramo da damo možda i više nego što možemo da bismo ostvarile povoljan rezultat. Znamo kakva je ekipa Mec, ko su njihove igračice i moramo da budemo oprezne", poručila je Ema Ramusović
1 komentar(a)
Ema Ramusović, Foto: Zoran Đurić
Ema Ramusović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 21.10.2017. 10:45h

Nakon dva kola Lige šampiona, maksimalan učinak imaju samo četiri učesnika: trostruki prvak Evrope Đer, aktuelni vicešampion Vardar, vladar Starog kontinenta iz 2016. godine CSM Bukurešt i tim kojem rukometašice Budućnosti gostuju sjutra - Mec.

Najbolja francuska ekipa je dominirala u prva dva meča, savladala Vajpers na svom terenu sa 30:22 i Bitighajm u Ludvigsburgu sa 30:26, dok su Podgoričanke išle od sjaja do očaja - porazile su Njemice sa 32:24, a onda u Norveškoj izgubile 29:19. Takve oscilacije bi bile normalne za svaki sastav koji je ostao bez sedam igračica, a ne za najmlađi tim u elitnom takmičenju. Mec je, naravno, veliki favorit, ali izabranicama Dragana Adžića niko ne može da oduzme nadu da mogu do senzacije, vjeru da nakon kiše dolazi sunce...

"Svjesne smo da smo mlade i da moramo da damo možda i više nego što možemo da bismo ostvarile povoljan rezultat. Znamo kakva je ekipa Mec, ko su njihove igračice i moramo da budemo oprezne. Neophodno je da odigramo odbranu na zavidnom nivou i da se potrudimo da iskoristimo zicere koje smo na prošlom meču promašile. Onda ništa nije nemoguće", poručila je Ema Ramusović.

Djevojka koja je sa 20 godina preko noći postala prvi izbor na crti, kada se doznalo da Suzana Lazović zbog komplikacija nakon operacije vrata mora da propusti cijelu sezonu, zna da Budućnost mora da pokaže mnogo više nego prije sedam dana protiv Vajpersa.

"Ništa u igri nije štimalo, ni u odbrani, ni u napadu. Dešava se da bekovima ne ide, ali mislim da to možemo odbranom da ispravimo, da bar spriječimo rival da postigne gol. Moramo i da realizujemo zicere, kao i da bude bolja saradnja sa nama pivotkinjama, jer za krila ima dosta lopti i viškova", dodala je mlada Beranka.

Mec i Budućnost su se sastali i prošle sezone, a velikan evropskog rukometa je izgubio u Francuskoj 28:25. Tim Emanuela Majonada se, za razliku od „plavih”, nije puno promijenio, a glavna rokada je između stativa, jer je prva golmanka Marina Rajčić. Lore Gloze pauzira zbog trudnoće, a crnogorska reprezentativka je zauzela njeno mjesto i blista ove sezone.

"Mec kolektivno igra dobru odbranu, nadam se da ćemo naći neko rješenje. Marina je odlična golmanka, dobro nas poznaje, ali ćemo se potruditi da je zavaramo. Nadam se da ćemo šutirati drugačije nego na prethodnom meču, kada smo mnogo puta pogodile pravo u Lunde. U napadu je Mec opasan na svakoj poziciji - od lijevog beka Smits, srednjeg Zadi, desnog Flip, koja je odlična jedan na jedan, do sjajne šuterke Gros. Želja je ogromna, samo da sve, što bi trener Adžić rekao, bude s anđelima", zaključila je Ramusovićeva.

Meč počinje u 17.30 časova, uz prenos na RTCG. U nedjelju je drugi meč 3. kola grupe D, Vajpers - Bitighajm.

Bonus video: