Stevan Vujović: Moramo da dokažemo i u Grčkoj i u Podgorici da smo bolja ekipa

„Nikako ne smijemo da potcijenimo Grke. Bosnu su dva puta zasluženo savladali, prikazali kolektivnu igru, pokazali da su posljednjih godina puno radili. Čuvaju loptu, biće teško, ali se nadam da ćemo pobijediti i proći na Svjetsko prvenstvo”, poručio je 31-godišnji Cetinjanin

7271 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Prije 12 godina, Stevan Vujović je bio najveći talenat crnogorskog rukometa.

Nije još proslavio 20. rođendan, a već mu je u postavci tadašnjeg selektora Kasima Kamenice bila namijenjena važna uloga.

Nažalost, njegova reprezentativna karijera nije krenula dobro, jer su 16. januara 2010. „lavovi” u italijanskom Alkamu, na pretkvalifikacionom turniru za odlazak na Svjetsko prvenstvo, poraženi od Grčke 29:26.

Sada, kao jednom od najiskusnijih u timu saigrača iz 2010. godine, Zorana Roganovića, pruža mu se šansa za revanš. I mnogo bitniju stvar - plasman na Svjetsko prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj.

„Tadašnja Grčka je bila sastavljena od mnogo igrača iz Bundeslige, to su sad legende njihovog rukometa. Mi smo bili u prelaznoj fazi, izgubili smo, ali je sada prilika da dokažemo da smo bolji”, kaže bek rumunskog Minaura.

Crnogorski rukometaši imaju mnogo veći rejting od Grka, igraju u boljim klubovima i ligama, ali to moraju da pokažu i u srijedu u Halkidi i u nedjelju u „Morači”.

„Gledali smo malo snimke i mislim da moramo da dokažemo i u Grčkoj i u Podgorici da smo bolja ekipa. Nema opuštanja, želimo dvije pobjede”, naglašava 32-godišnji Cetinjanin.

Heleni su u prvoj rundi baraža dva puta porazili Bosnu i Hercegovinu - 24:17 u Halkidi i 28:26 u tuzlanskom „Mejdanu”.

„Nikako ne smijemo da ih potcijenimo. Bosnu su dva puta zasluženo savladali, prikazali kolektivnu igru, pokazali da su posljednjih godina puno radili. Ozbiljna su ekipa, potpuno su promijenili način igre. Čuvaju loptu, biće teško, ali se nadam da ćemo pobijediti i proći na Svjetsko prvenstvo”

Ključna će biti igra u odbrani.

„U odbrani moramo da budemo strpljivi, jer igraju blizu rivala, čekaju kiks i svaki nedostatak koncentracije rezultira golom. Moramo da budemo kompaktni, da čuvamo fokus sve vrijeme i da ne dozvolimo da nas na malom prostoru nadigravaju”, poručio je jedan od četvorice Vujovića u nacionalnom timu.

Bonus video: