Brnović: Važne utakmice, želimo da što spremnije dočekamo Evropsko prvenstvo

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore u četvrtak i u nedjelju igra sa Slovenijom dvije utakmice u okviru EHF Euro kupa

11307 pregleda 3 komentar(a)
Brnović, Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Brnović, Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Nakon veličanstvene noći u "Morači" i plasmana rukometaša na Svjetsko prvenstvo, vrijeme je za utakmice ženske rukometne reprezentacije Crne Gore.

"Lavice" u okviru EHF Euro kupa u četvrtak (17:30) igraju u Ljubljani protiv Slovenije, dok istog rivala u nedjelju (18) dočekuju u "Bemax" areni.

Ekipa Bojane Popović nakon kratkih priprema sjutra putuje u Ljubljanu na okršaj sa selekcijom koju vodi bivši selektor "lavica" Dragan Adžić.

"Očekuju nas dvije kvalitetne provjere protiv odličnog protivnika. Utakmice su važne za nas zbog uigravanja. Želimo da što spremnije dočekamo Evropsko prvenstvo. Slovenija je kvalitetan rival, sa kvalitetnim igračima na svim pozicijama. Biće dobra utakmica, izazovna u oba pravca", kazala je Tatjana Brnović.

Crna Gora je na prethodnom Svjetskom prvenstvu igrala u grupi sa Slovenijom i izgubila 28:18.

"U napadu smo tada imali lošu realizaciju, u odbrani smo morali bolje da reagujemo na bekove. Biće bitno da odgovorimo u odbrani na njihove kvalitete, a u napadu da budemo fokusirane", kazala je Brnović.

Osim Crne Gore i Slovenije u grupi su još Norveška i Sjeverna Makedonija. Norveška ima maksimalan učinak i osam bodova nakon četiri kola, Slovenija i Crna Gora osvojile su po četiri, dok je Sjeverna Makedonija na posljednjem mjestu bez bodova.

Bonus video: