ehf euro kup

Bojana Popović: Ovo je pravi put, dobra energija i saradnja

Crna Gora će u nedjelju dočekati Slovenke.

9743 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Rukometašice Crne Gore pobijedile su Sloveniju u Ljubljani 33:28 u meču petog kola EHF Euro kupa, odličnom igrom u drugom poluvremenu koje su dobile sa šest golova razlike.

"Odigrale smo dobro i u prvih 30 minuta s obzirom na to da smo imale samo dva zajednička treninga prije meča i da treba malo vremena da se opustimo i da se razbije početna tenzija. Bilo je malo tenzije na početku, igralo se tvrdo i usporeno, ali kako smo uhvatile ritam u nastavku meča, krenula je i bolja igra", kazala je selektorka Bojana Popović, naglasivši da je bilo je mnogo dobrih stvari u odbrani, naročito u prvom dijelu.

"To je nešto na čemu treba da gradimo našu igru. Mogli smo da povučemo više tranziciju u prvom poluvremenu, ali to je u nastavku bilo bolje. Kada imamo veću rotaciju, kada možemo da odmaramo igračice, odbrana je kvalitetnija i igračice su odmornije u napadu. Dosta igračica je dalo doprinos, neko više u napadu, a neko u odbrani, ali suština je da smo imali pravu energiju i dobru saradnju. To je pravi put i to me ohrabruje".

Povezani članci

21. April 2022.

Rukometašice Crne Gore pobijedile Sloveniju

Crna Gora će u nedjelju dočekati Slovenke.

"Važno je da održavamo kontinuitet i da svakim danom budemo sve bolji. Vjerujem da ćemo biti bolje u nekim segmentima koji nijesu bili najbolji u Ljubljani, imamo materijala za analizu, neke djevojke ćemo malo i odmoriti, kako bi bile svježe tokom čitavog meča", kazala je Popović.