„Lavice” protiv Slovenije traže ritam za Evropsko prvenstvo

Marta Batinović i Jovanka Radičević zovu navijače da im podrže na zatvaranju EHF Euro kupa, ali i na novembarskom prvenstvu Evrope

6330 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Godina u kojoj slave 10. godišnjicu osvajanja evropskog zlata i olimpijskog srebra, za „lavice” će biti šansa za povratak u vrh.

Crna Gora je, zajedno sa Slovenijom i Sjevernom Makedonijom, od 4. do 20. novembra domaćin 15. Evropskog prvenstva, na kojem će Jovanka Radičević i drugarice uz pomoć navijača pokušati da se umiješaju u borbu za polufinale.

Tim Bojane Popović sjutra (18 časova) igra posljednji zvanični meč pred taj šampionat, protiv dobro poznatog rivala - Slovenije.

„Lavice” su prije tri dana u Ljubljani slavile 33:28, pokušaće da to ponove i u „Bemax areni” i obezbijede 2. mjesto u EHF Euro kupu, takmičenju u kojem, umjesto u kvalifikacijama, učestvuju šampion Evrope Norveška i tri domaćina EP.

„Srećna sam zbog pobjede u Ljubljani poslije dobrog izdanja koje smo pružile. Igrale smo dobro i u odbrani i u napadu. Slovenija u revanšu neće nastupiti u kompletnom sastavu, ali imamo jasan cilj pred našom publikom. Idemo na pobjedu, sa željom da odigramo što bolje i da nastavimo da se uigravamo za Evropsko prvenstvo u novembru”, rekla je Marta Batinović, koja na svakoj utakmici od povratka u reprezentaciju pokazuje koliko je nedostajala.

„Lavice” žrijeb za EP, koji je zakazan za četvrtak u Ljubljani, čekaju iz 2. šešira, uz želju da u „Morači” ostvare maksimalan učinak.

„Srećna sam što ćemo u novembru igrati grupu pred našim navijačima, sigurna sam da ćemo tada biti na najvišem nivou. Muška reprezentacija je priredila nezaboravno veče u duelu baraža protiv Grčke, nadam se da ćemo i mi u novembru imati podršku pune dvorane. To će biti spektakl i lijepo je da se sve to događa u Crnoj Gori”, poručila je Batinovićeva.

Jovanka Radičević je bila najefikasnija u „Stožicama” sa devet golova.

„Odigrale smo dobar meč u Ljubljani. Poslije ubjedljivog poraza od Slovenije na Svjetskom prvenstvu, bilo je dosta vremena da napravimo analizu i imale smo veliku želju da pokažemo da to nije realan odnos snaga. Bilo je puno dobrih stvari, ali ima i prostora za napredak u našoj igri. Ima dovoljno vremena do Evropskog prvenstva, ali neće biti mnogo zajedničkih okupljanja, tako da svaku priliku i svaki meč moramo da iskoristimo da se što bolje uigramo”, naglasila je kapitenka „lavica”.

Jedno od najboljih krila svijeta je zadovoljna onim što je ekipa prikazala u orvom obračunu sa ekipom Dragana Adžića.

„Igrale smo dobro u odbrani, Ilda Kepić je donijela novu energiju u tom segmentu, a vratila se i Milena Raičević, koja nam je zajedno sa Itanom Grbić donijela smirenost u napadu. To je mnogo bolja situacija nego na Svjetskom prvenstvu, gdje smo igrali sa dva beka i dva pivota. Sada imamo širu rotaciju i to nam daje mogućnost da dajemo lake golove, jer je tranzicija bolja. Važno je da polako gradimo stvari, da znamo koji je put i da se spremamo za ono što je najvažnije, a to je Evropsko prvenstvo”.

Cilj u sjutrašnjem duelu u „Bemax areni” je jasan.

„Očekujem da i u drugom meču protiv Slovenije pružimo dobru partiju, jer uvijek imamo veliku želju kada nosimo dres reprezentacije. Vjerujem da će i navijači doći u velikom broju, iako je Vaskrs, i da ćemo ostvariti novu pobjedu”.

Bonus video: