Bojana Popović: Previše defanzivnog naboja u prvom dijelu; Itana Grbić: Bilo je teže nego u Ljubljani

Djevojke Bojane Popović su do pobjede došle ubjedljivom igrom u drugom poluvremenu, u kome su minus tri (15:18) pretvorile u vođstvo, koje je išlo i do osam razlike

15243 pregleda 1 komentar(a)
Rukometašice Crne Gore slave pobjedu nad Slovenijom, Foto: RSCG/Stefan Ivanović
Rukometašice Crne Gore slave pobjedu nad Slovenijom, Foto: RSCG/Stefan Ivanović

Dva meča, dvije pobjede nad Slovenijom – dosta razloga za zadovoljstvo imaju „lavice“ na kraju EHF Euro kupa.

Crna Gora je večeras u Podgorici slavila 34:30, nakon što je prije četiri dana u Ljubljani bila bolja 33:28 od selekcije od koje je nedavno ubjedljivo izgubila na Svjetskom prvenstvu (28:18).

Djevojke Bojane Popović su do pobjede došle ubjedljivom igrom u drugom poluvremenu, u kome su minus tri (15:18) pretvorile u vođstvo, koje je išlo i do osam razlike.

„U prvom poluvremenu smo imale previše defanzivnog naboja, izlazile smo na koga treba i na koga ne treba, a ostavljali pivota slobodnog. U drugom smo to riješili i sve je bilo bolje“, kazala je selektorka Popović.

„U prvom dijelu odbrana nije funkcionisala, a nama iz odbrane sve kreće, fokus takođe nije bio kao u prvom meču. Na poluvremenu smo se dogovorile kako da igramo, sve smo ispoštovale i preokrenule. Jako sam zadovoljna, posebno zbog prvog meča u kome je Slovenija bila u najjačem sastavu. Ipak, protiv ove ekipe je bilo čak i teže igrati. Ali, uspjele smo da riješimo, zadovoljne smo, imamo dobru energiju u ekipi“, rekla je Itana Grbić.

Evropsko prvenstvo je tek u novembru, Crna Gora je domaćin jedne grupe. Vremena ima dosta, provjera neće biti mnogo, a očekivanja su velika.

„Kroz ove utakmice dižemo formu igračicama, nekima nalazimo nove pozicije u timu. Treba da prihvate te uloge i da uživaju kada su u reprezentaciji. Ima dosta do Evropskog prvenstva, najvažnije je da budemo sve zdrave. Vježbaćemo, rotirati i vjerujem – praviti rezultate“, kazala je Popović.

Bonus video: